Чоботи для Гуллівера

Чоботи для Гуллівера

З–поміж українських сіл Подолянці Житомирської області впродовж кількох років є чи не найвідомішими: саме тут мешкає Леонід Стадник — найвища людина планети. Його зріст — 2 метри 57 сантиметрів. До ситуації «пасує» навіть назва району, на території якого Подолянці зажили планетарної слави: Чуднівський. Слава славою, однак «приземлімося»: за нинішніх українських реалій дуже кепсько доводиться навіть «маленьким українцям» — що вже казати про Стадника–Гуллівера! Усі проблеми 200–кілограмового поліського велетня важко перелічити, але взуттєва, поза всякими сумнівами, — одна з постійних. Якраз до її мінімізації фахово вирішив долучитися колектив запорізького ТОВ «Чобіток».

Реабілітації — підлягають!

Реабілітації — підлягають!

Виставка в Кіровоградському обласному художньому музеї «УПА: Історія нескорених» сколихнула громадськість обласного центру. Ще до початку виставки комуністи закликали ігнорувати її проведення і об’єднатися на захист «зганьбленої пам’яті наших дідів і прадідів». А вже відкриття експозиції пікетувало кілька десятків прихильників Компартії . Водночас під стінами обласного художнього музею зібралося і кілька десятків представників націоналістичних організацій.

«Попелюшка» для туристів

«Попелюшка» для туристів

Пошукові роботи та розкопки входу до печери «Попелюшка» з території села Подвірне Новоселицького району проведе західноукраїнська спілка горизонтальної спелеології під патронатом управління культури та туризму Чернівецької ОДА. Це було вирішено на нарадах в облдержадміністрації та Новоселицькій райдержадміністрації, бо саме в цьому районі розташована унікальна печера. Відкрили її в 1977 році чернівецькі спелеологи. Практично вся печерна система розташована на території України, а вхід був діючий на території Молдови в селі Крива. Ще один вхід у печеру — на південно–західній околиці села Подвірне Новоселицького району. На жаль, він завалений, і сьогоднішня мета спелеологів — знайти новий та відкрити печеру для фахівців та туристів.

Всі статті рубрики