Щасливий порятунок

Щасливий порятунок

4 березня житель села Лозоватка Приморського району Сергій Генов урятував життя трьом сусідським дітям. О сьомій годині вечора, коли чоловік був удома, до нього прибіг переляканий 11річний сусідський хлопчик із криком, що горить їхній будинок, усередині якого залишилися троє малих дітей. Матері ж удома не було.

На півострові — «гойдалка»

На півострові — «гойдалка»

Приводом для чергового вуличного сплеску незадоволення активістів «Адалету», «Койдешлеру», «Намусу» та інших, котрі днями провели велелюдний пікет у центрі Сімферополя, стало оприлюднення кримською міліцією результатів службового розслідування щодо скандальної спецоперації у селищі Мирне. У гнівних виступах протестувальники були одностайні: мовляв, керівництво місцевого Главку поставило за мету «приховати безпосередньо винуватих у скоєнні тяжкого злочину від заслуженого покарання». Вказали й на конкретних людей: першого заступника начальника Главку, полковника Миколу Федоряна. Саме йому учасники поставили в провину «озброєний напад «Беркута» на будинок Хаїрових, а отже і всі подальші нещастя цієї родини.

Автомобілістів пожаліли

Автомобілістів пожаліли

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У четвер, 5 березня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесенні змін у Закон України «Про податок із власників транспортних засобів та інших машин та механізмів», який передбачає зменшення транспортного збору.

Від Моринців до Канева

Від Моринців до Канева

Напередодні 9 березня Черкащина розпочала відзначати 195–ту річницю з дня народження Тараса Шевченка. У двох черкаських музеях відкрили виставки, присвячені шевченківській тематиці. У художньому музеї свої роботи представили юні таланти з художніх шкіл обласного центру. А маститі майстри пензля назвали свою виставку — «Черкаські художники — у вінок шани великому Кобзарю» і розмістили її у трьох залах Шевченківської вітальні в музеї «Кобзаря» по вулиці Хрещатик. У цьому історичному приміщенні, що свого часу належало купцям Цибульським, бував і Тарас Григорович.

«Контрольні в голову» після Зміїного

«Контрольні в голову» після Зміїного

Україна відреагувала на недружній крок Румунії, яка вислала українського військового аташе та його помічника з Бухареста через нещодавній шпигунський скандал. Позавчора міністр оборони України Юрій Єхануров пообіцяв адекватну відповідь, і вона не забарилася: того ж дня двох румунських дипломатів — військового аташе з питань оборони Філіпа Раду та секретаря генконсульства Румунії в Чернівцях Юстиніана Фокша викликали до вітчизняного МЗС, де їм було оголошено про рішення достроково припинити їхнє перебування на території України через дії, спрямовані на завдання шкоди безпеці України, повідомляє «Українська правда», посилаючись на власні джерела в дипломатичних колах.

Україна за вітчизняного виробника

Україна за вітчизняного виробника

Учора набрав чинності закон, який передбачає тимчасове (на шість місяців) збільшення митного збору на 13% на імпортні авто та товари широкого вжитку — від продуктів харчування до побутових опалювальних котлів. Ці заходи були здійснені на вимогу вітчизняних виробників та з метою наповнення бюджету.

Дозвольте вас уквітчати!

Дозвольте вас уквітчати!

Із приходом весни «УМ» привітала своїх колег­жінок букетом квітів. А оскільки, окрім усього іншого, ми ще й люди практичні, то не в останню чергу нас цікавила вартість «живого» подарунка в столичних квіткових кіосках. Приємною несподіванкою стало те, що загалом квіти не сильно подорожчали навіть напередодні 8 березня.

Російський флот — як «Еліта-Центр»

Російський флот — як «Еліта-Центр»

Чорноморський флот Російської Федерації вміє не лише захоплювати маяки, а й зводити «будівельні піраміди» незгірш від сумнозвісного «Еліта–Центру». Близько двох сотень мешканців Севастополя не можуть зрозуміти: у ЧФ РФ їх обдурили, чи російські військові справді такі убогі, що не можуть платити за власними фінансовими зобов’язаннями. Річ у тім, що понад два роки тому будівельне управління Чорноморського флоту (БУ ЧФ РФ) вийшло на ринок житлового будівництва з пропозицією про спорудження житла на комерційній основі. Усі чотири «повітряні» будинки, у яких «флотські» продали севастопольцям квартири, досі не здані в експлуатацію, повідомляє «Бі–Бі–Сі». Перший мітинг перед штабом ЧФ РФ зібрався стихійно, але надалі люди обіцяють збиратися організовано і регулярно, аби всіма законними способами домогтися свого житла, яке БУ ЧФ будувало для них за ринковими цінами.

Всі статті рубрики