Службова «зачистка»

Службова «зачистка»

Такий вердикт винесла внутрішня службова комісія, яку очолював перший заступник начальника тутешнього Главку — начальник управління боротьби з організованою злочинністю Олександр Московчук. Тож, як повідомили «УМ», за професійні прорахунки в організації й проведення «санкціонованого проникнення» у житло Мустафи Хаїрова в селищі Мирне, внаслідок чого невинний чоловік позбувся кисті руки, а його син зазнав тілесних ушкоджень, звільнено з лав Міністерства внутрішніх справ чергового Сімферопольського райвідділу і начальника штабу полку «Беркут». Якщо бути абсолютно точним — начштабу сам написав рапорт про звільнення.

Ідемо до ви

Ідемо до ви

«Іду на ви!». Цей історичний вислів князя Святослава згадали лідери наймасовішої шахтарської профспілки, заздалегідь попереджуючи владу про масову акцію протесту шахтарів, яка відбудеться 25 березня. У цей день до Києва для пікетування приміщень органів влади прибудуть 1,5 тисячі шахтарів. Також мітинги протесту відбудуться й у всіх великих містах гірняцьких регіонів держави. Таке рішення прийняли учасники всеукраїнської наради голів первинних організацій Профспілки працівників вугільної промисловості, що наприкінці минулого тижня відбулася в Донецьку.

Небачений Шевченко у Львові

Небачений Шевченко у Львові

Унікальна виставка досі не бачених в Україні картин «батька Тараса», присвячена його 195–річчю з дня народження, триватиме лише три дні. На виставці представлять роботи Шевченка періоду його заслання в Казахстані, котрі ніколи раніше не експонувалися. Серед них картини з Державного музею мистецтв імені Кастєєва в Астані — «Варсавія» 1860 року, виконана з живописного оригіналу Карла Брюллова, та портрет Парасковії Даленго–Залеської, 1859 року. Оригінали цих творів жодного разу не вивозили з Казахстану в Україну — ані за Радянського Союзу, ані за часів української незалежності.

Змія за парту «не сіла»!

Змія за парту «не сіла»!

Учора інтернет був щедро завантажений не лише просторікуванням щодо «національних особливостей світової кризи», а й сенсаціями на кшталт «атаки зміями школи у селі Соколівка Вільнянського району». Коли «УМ» спробувала з’ясувати деталі НП, то одразу ж почула: «Слона роблять не тільки з мухи! А й з вужа».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Владу — народу. Принаймні владну будівлю

Владу — народу. Принаймні владну будівлю

Учора зранку під стінами будівлі Херсонської обласної ради та облдержадміністрації зібралося близько 500 працівників підприємства «Херсонський машинобудівний завод» (ХМЗ), які вимагали зустрічі з обласним керівництвом, щоб вирішити питання виплати заборгованості із зарплати. Терпець машинобудівникам увірвався тоді, коли борги із зарплати зросли загалом до п’яти з половиною мільйонів гривень, а власник підприємства спромігся виплатити лише близько 920 тисяч гривень. Відтак 3 лютого заводчани захопили приміщення адміністрації ХМЗ. Нагодовані обіцянками, страйкарі невдовзі повернулися на свої робочі місця. Але за місяць ситуація не змінилася, тож працівники ХМЗ «взяли» цього разу будівлю обласної влади.

А «Білий лебідь» на суді...

А «Білий лебідь» на суді...

Учора Ворошиловський райсуд міста Донецьк під головуванням судді Ірини Бухтіярової засудив керівника фонду «Антикорупція» Бориса Пенчука до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє сайт «Остров». Початком терміну відбування покарання вважається з 9 жовтня 2008 року, коли Пенчука було взято під варту. Крім того, суд ухвалив стягнути з нього понад шість тисяч гривень за проведення науково–технічних експертиз. Засуджений та його адвокати одразу заявили про намір оскаржити цей вирок.

Сєнька не кусається

Сєнька не кусається

Наприкінці минулого тижня співробітникам МНС довелося виконувати незвичну для себе справу — відловлювати в київських нетрях вовка. Як повідомляє прес–служба столичних рятувальників, дзвінки про сіроманця, який спокійнісінько розгулює вулицями міста, почали надходити наприкінці минулого тижня від мешканців Дніпровського району Києва.

Всі статті рубрики