Тому що український

Тому що український

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

І знову початок року порадував тим, що в національній пам’яті відроджується ще одна забута зоряниця: історичний Батурин. Батурин відновлюється, пробивається до життя крізь згарища, кров і камінні завали минувшини...
Сприймаючи ці реалії як належне, хочу себе запитати: чому це не робилося набагато раніше, а відбувається аж на 18–му році незалежності? Тут відповідь однозначна: до цього ми не мали на чолі держави українця не лише за походженням, а за переконанням, за станом душі й серця.
Нація має усвідоміти, що ще і донині йде змагання двох Україн, двобій добра і зла. І зараз, аби в цій сутичці перемогло добро (а це означає — національне), яке в усьому не лише сповідує, а й утверджує Віктор Ющенко, ми як ніколи маємо згуртуватися навколо нашого українського Президента.
Ющенко пропонує нації нову філософію політики, коли легальна економіка і публічна політика визнаються єдино можливим способом суспільного розвитку. Лише за цих умов в Україні сформуються справжні українська політична нація і громадянське суспільство.
Ющенко повертає нас до історії нашої країни, до свого родоводу. Бо лише від усвідомлення історії родинного коріння й зросте в наших душах любов до України.
Ющенко поспішає. Бо великий Григорій Сковорода казав: «Найбільша втрата — це втрата часу».

Кабінет невизначеності міністрів

Кабінет невизначеності міністрів

Позавчора під час зустрічі коаліції з Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко було погоджено кандидатури міністрів, які мають увійти в уряд під час кадрових ротацій. Газета «Дєло» повідомила, що міністром фінансів стане Анатолій Мярковський, нинішній заступник глави Мінфіну. Його куратором — віце–прем’єр–міністром із фінансових питань — нібито буде Сергій Тигіпко, екс–глава Нацбанку, а зараз — керівник правління українського відділення «Сведбанку» й радник Тимошенко. В уряді має також з’явитися посада віце–прем’єра з паливно–енергетичного комплексу, котру може обійняти Віталій Гайдук. І це ще не все із заступниками Прем’єра. Вчора на зборах Асоціації міст України Юлія Тимошенко заявила про готовність запровадити посаду віце–прем’єр–міністра з регіональної політики. Вона запропонувала членам АМУ висунути кандидатуру такого «віце» й обіцяла подати її до парламенту.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Обороно­нездатність

Обороно­нездатність

«У мене завтра важка розмова з моїми колегами з Альянсу про ту ситуацію, яка склалася в Україні», — міністра оборони Юрія Єханурова мучило передчуття ще напередодні вчорашнього неформального засідання Комісії «Україна—НАТО» в рамках зустрічі міністрів оборони країн–членів НАТО у польському Кракові. Країна, яка ще недавно била себе в груди, що готова почати процес вступу до Альянсу, вчора вустами глави оборонного відомства мусила пояснювати цьогорічні недовиплати військовим, відключення від електроенергії стратегічних об’єктів протиповітряної оборони та найголовніше — чого далі чекати від такого партнера, як Україна. Втім на прес–конференції за підсумками зустрічі Генсек НАТО Схеффер похвалив Україну за постійність у співпраці, зокрема високо відгукнувся про політичне рішення Києва підтримувати в Афганістані свій контингент із десяти військових.

Всі статті рубрики