НОВИНИ ПЛЮС

21.02.2009

Ющенко і Тимошенко зустрілися перед мерами

Президент і Прем’єр–міністр узяли участь у зборах Асоціації міст України. Віктор Ющенко у своєму виступі заявив, що регіони зіткнуться з проблемами через навдалу політику уряду. Глава держави занепокоєний рівнем падіння ВВП. За його словами, сьогодні важко говорити про конкретні цифри, оскільки уряд засекретив показники ВВП.

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко у своїй промові, зокрема, визнала, що в держбюджеті утворилася «дірка» і він потребує змін. «Розрив у бюджеті щодо ціни на газ для бюджетних організацій з реальними виставленими цінами в цілому по країні становить 521 млн. грн. Ми за два тижні знайдемо варіант, як збалансувати цю позицію», — сказала Тимошенко. Прем’єрка обіцяла, що до бюджету будуть внесені зміни.

Грач вилетить із КПУ?

Сьогодні на пленумі ЦК Компартії розглядатимуть питання про можливе виведення лідера кримських комуністів Леоніда Грача з керівних органів партії. «У зв’язку з чим таке рішення? Я завтра вислухаю уважно, сподіваюся, не з джерела інформації, без наближених, прихильників, а офіційну інформацію, то на неї і дам відповідь. Зараз більше не можу сказати», — сказав Грач у коментарі УНІАН. Він заперечив інформацію, нібито в нього є домовленість з газовим олігархом Дмитром Фірташем. «Ситуація з цими «джерелами» нагадує мені 37–й рік, тобто всюди стукачі. Я почуваюся абсолютно впевнено, тому що я правий!» — сказав Грач.

Литвин усіх збирає

Володимир Литвин виступає за те, аби Президент, Прем’єр–міністр, Голова Верховної Ради, керівник Національного банку та міністр фінансів підписали спільну заяву щодо відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це Литвин говорив під час зустрічей і з Віктором Ющенком, і з Юлією Тимошенко. Литвин назвав ситуацію в державі надзвичайно складною. «З одного боку, є нереальний оптимізм, з другого — тотальний катастрофізм. Потрібні правда і реалізм», — вважає спікер–«миротворець».