Що «болить» вітчизняному атому?

Що «болить» вітчизняному атому?

Свою робочу поїздку Віктор Ющенко розпочав із Рівненської області, де завітав до міста Острог. Тут глава держави, оглянувши відділення центральної районної лікарні, привітав із народженням сина породіллю Наталію Сомаш. Головному ж лікарю Президент передав сертифікат на медичне обладнання.

Ще одна із роду «Б»

Ще одна із роду «Б»

Учора мережа супермаркетів «Білла» виграла право оренди на приміщення Бессарабського ринку. Йдеться про площу у 600 квадратних метрів, з яких 270 приходяться на підвал. На шестистах квадратах буде обладнано продуктовий магазин цього бренду. Його відкриють у травні, до Дня Києва. Орендна плата для «туБілльців» становитиме 100 гривень за один квадрат площі нагорі та 50 гривень — у підвалі.

Прем’єре, «не гальмуй»!

Прем’єре, «не гальмуй»!

«Я хочу висловити жаль, що у справі про вбивство Георгія Гонгадзе покарали лише безпосередніх виконавців. І абсолютно не притягнули до відповідальності замовників, учасників злочину, зокрема і тих, хто є політичними публічними особами», — ці слова Юлія Тимошенко з притаманною їй грою на публіку сказала не будь–де, а на прес–конференції перед об’єктивами телекамер. Та щойно «засвітка» перед електоратом відбулася, бажання у Юлії Володимирівни довести справу про вбивство журналіста до кінця щезло. Особливо після того, як її політичним партнером став Володимир Литвин, якого, зокрема, депутат від БЮТ Григорій Омельченко називає підбурювачем до вбивства Гонгадзе.

«Гетьман» на народні гроші

«Гетьман» на народні гроші

Глава cекретаріату Президента пожертвував 160 тисяч гривень на увічнення українського гетьмана в «камені й бронзі». Про це повідомив один з ініціаторів спорудження пам’ятника, народний депутат Микола Кульчинський, який висловив щиру подяку всім тим, хто доклався до благородної справи відновлення національної історичної спадщини. «Я хочу подякувати всім, хто пожертвував на цю справу великі суми грошей: це фракція НУНС, яка майже повністю здала гроші, це В’ячеслав Кириленко. Це глава секретаріату Президента Балога, який особисто мені передав 160 тисяч гривень», — зазначив він. За словами народного обранця, загалом уже зібрано близько 229 тисяч гривень. Замовником виготовлення і встановлення пам’ятника «гетьману обох берегів України» виступають патріотична громадськість Полт­ави та місцевий осередок «Просвіти». Загальна вартість пам’ятника становитиме 1,5 мільйона гривень.

Вибухівка — під свободу слова

Вибухівка — під свободу слова

У понеділок увечері вибух стався у самісінькому центрі Черкас: невідомі підірвали джип «Хундай». Сталося це після 21–ї години на центральному бульварі імені Тараса Шевченка, 220. Сила вибуху була такої потужності, що уламки авто розлетілися в радіусі двохсот метрів, пошкодивши припарковані навколо машини, а від вибухової хвилі повилітали шибки у квартирах сусіднього будинку включно до сьомого поверху. Як з’ясувалося пізніше, джип належав власнику медіа–групи «Антена» Валерію Воротніку.

2: 0 на користь «Лексуса»

2: 0 на користь «Лексуса»

Трагедія сталася о 2 годині ночі 15 лютого в Прилуках на вулиці Київській. Автомобіль Lexsus ES 350, яким керував 36–річний Анатолій Мірошниченко, прилуцький підприємець і депутат обласної ради (фракція Партії регіонів), зіткнувся зі скутером, який рухався у зустрічному напрямку. В результаті водій скутера, 29–річний мешканець приміського села Манжосівка (Прилуцький район), та його пасажир, на рік молодший односелець, загинули на місці дорожньо–транспортної пригоди.

Пікет як спосіб перевести стрілки

Пікет як спосіб перевести стрілки

Учора кияни пікетували Шевченківську та Дарницьку райдержадміністрації з вимогою відставки їхніх голів. Найскладніше в цій ситуації було отримати коментар від сторони, якій кричали «Ганьба!». І все ж «УМ» видзвонила по одному «районному» депутату від кожної «винної» адміністрації. «Там осіб тридцять», — порахувала на наше прохання пікетувальників депутат від Дарниці Валентина Руденко. «Це замовлення Черновецького, — пані Валентина була лаконічною. — Нам постійно дзвонять і медики, і вчителі. Черновецький змушує ходити на такі акції геть усіх — від двірників до учнів технікумів, які є в районі. Яка причина? Хоче домогтися відставки Віталія Сташука (голови райдержадміністрації. — «УМ»). Він для нього людина незручна».

Допрацювалися до ручки

Допрацювалися до ручки

У Держкомстаті підрахували: порівняно з січнем минулого року промисловці виробили менше продукції — на 34 відсотки. Причому найменше виробили у січні: за перший місяць роботи в цьому році обсяги виробництва скоротились на 16 відсотків. Таке падіння експерти пояснюють у першу чергу скороченням експорту промислової продукції, з одного боку, і зменшенням внутрішнього попиту на неї — з іншого.

Ганьба у кіловатах

Ганьба у кіловатах

Безпрецедентний досі для області випадок зареєструвала днями відповідна служба відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго». Контролери Збаразьких електромереж спіймали «на гарячому» не будь–кого, а самого голову місцевої районної ради Зеновія Ляха (до райради пройшов за списками БЮТ. — Авт.). Як повідомили «УМ» у відділі роботи з громадськістю ВАТ «Тернопільобленерго», непорозуміння з енергетиками виникали в цього пана й раніше. Уперше у крадіжках електроенергії його запідозрили у 2004 році, але тоді він зумів викрутитися, встигнувши зірвати встановлений на лічильнику «жучок», коли контролери районних електромереж вже стояли на порозі. Але висновків, очевидно, не зробив.

Всі статті рубрики