Хто ж її посадить...

Хто ж її посадить...

Сьогодні Буковина поповнилася ще одним провокаційним пам’ятником. У Чернівцях на вулиці Головній, 31 на стіні біля магазину «Букініст» художник Анатолій Федірко & C°, до якого приєднався народний депутат, засновник «Останньої барикади» Олесь Доній, урочисто відкрили пам’ятник Прем’єр–міністру Юлії Тимошенко «(NоN) Cult №7». Це вже третя інсталяція на цій стіні, але сьома в серії пам’ятників сучасникам від Федірка. За концепцією, робота, присвячена леді Ю, розміщена над пам’ятниками Юркові Андруховичу і Арсенієві Яценюку, які художник презентував раніше.

Горе від горілки

Горе від горілки

Не на дискотеку чи бодай до бару подалися двоє парубків у селі Новосілки Горохівського району. Бо хлопці вже були добре «затарені» і їх тягнуло на подвиги. Тож, не знайшовши ніяких пригод на свою голову, подалися на місцеве кладовище, де й влаштували «розминочку». Унаслідок влаштованого погрому було знищено або частково пошкоджено 37 пам’ятників.

Аудіопірати не будуть жирувати?

Аудіопірати не будуть жирувати?

Відтепер меломанам, що донедавна полюбляли музичну «халяву», вкрай важко буде закачати на «флешку» з мережі інтернет улюблені композиції зірок, цілі концерти чи альбоми. Адже, як повідомили «УМ» у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС, лише за останні три місяці оперативники призупинили діяльність 49 інтернет–сайтів. Причина — порушення авторських та суміжних прав, тобто банальне піратство. Власники сайтів заробляли на скачуванні музики користувачами непогані гроші. Якщо сайт і був безплатним, кількість його відвідувачів впливала на ціну розміщення тут рекламних багерів тощо, додають у МВС.

М’ясо з душком

М’ясо з душком

Не так давно «УМ» повідомляла про незручності, які переживають військові навчальні заклади Харкова через відключення електроенергії за борги. І ось ще один результат відомчих ігрищ з вогнем. Одразу 88 курсантів Інституту танкових військ Національного технічного університету потрапили до інфекційного відділення Військового медичного клінічного центру з діагнозом «гострий ентероколіт». Хлопці скаржилися на біль у животі, діарею та нудоту.

Табу на «манту»

Табу на «манту»

Одразу тринадцять учнів із двох шкіл Жовтневого району Харкова відчули себе зле після планового проведення проби на «манту». У дітей з’явився головний біль, запаморочення, зблідла шкіра. Так звані «неадекватні реакції» на щеплення в дітей тривали протягом години, а потім, як стверджують медики, стан здоров’я прийшов у норму. Школярі перебували під наглядом лікарів до кінця дня, після чого розійшлися по домівках.

Неспортивний прийом

Неспортивний прийом

Сьогодні в Кременчуці поховають земляка, призера Кубка світу з дзюдо (на одному з етапів він виборов бронзову медаль. — Авт.) Михайла Тагірова. За інформацією відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції, на осьовій лінії автомобільної дороги, що веде до села Омельник, його знайшов місцевий мешканець. Тридцятирічний чоловік мав явні ознаки тяжких поранень.

Кахи! У нас канікули...

Кахи! У нас канікули...

У школах Донеччини, не дочекавшись весняних канікул, довелося вдатися до позачергової «великої перерви». Зокрема, згідно з постановою державного санітарного лікаря Селідового та Новогородівки, на карантин зачинилися 18 загальноосвітніх шкіл у згаданих містах. Через досягнення рівня епідеміологічного порогу на «грипозні» канікули пішли понад п’ять тисяч школярів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ющенко лишить киянам півмера?

Ющенко лишить киянам півмера?

Дарма Леонід Черновецький увесь час торочив, що це йому Всевишній нашептав підняти тарифи. От тепер Господь із задоволенням спостерігає, як Віктор Ющенко готується зняти Льоню з посади голови КМДА. Принаймні такий варіант не виключений. Про це вчора повідомив керівник служби соціально­економічного розвитку при секретаріаті Президента Роман Жуковський. Він нагадав, що Ющенко вже тричі (!) скасовував розпорядження мера щодо збільшення тарифів на комунальні послуги. Із рідкісною впертістю Черновецький веде своєї: з 1 лютого він оголосив про поетапне підвищення комунальних цін для населення.

Міністерство промислів

Міністерство промислів

Служба безпеки України склала адміністративний протокол про корупцію стосовно міністра промислової політики Володимира Новицького. «Встановлено, що державний службовець, використовуючи своє посадове становище, поза порядком, передбаченим процесуальним законодавством, намагався вплинути на суд під час здійснення правосуддя», — повідомила пресслужба СБУ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Правда через 30 років?

Правда через 30 років?

Про те, що на Різницькій поновлено резонансну справу 30–річної давнини про смерть легендарного українського композитора Володимира Івасюка, «УМ» повідомив заступник Генерального прокурора Микола Голомша. Нагадаємо, що у квітні 1979 року автор «Червоної рути», «Водограю», «Я піду в далекі гори» та багатьох інших композицій пішов із дому і не повернувся. За три тижні його знайшли повішеним на дереві в лісі поблизу Львова. Офіційний висновок радянських слідчих — самогубство. Але батьки загиблого народного співця до останнього свого дня добивалися перегляду справи, бо вважали, що їхнього сина вбили... Сестри Володимира не мають сумнівів у цьому й сьогодні. Правду народ може дізнатися аж через тридцять років.

«Ваш кредит — це пакт Ріббентропа-Молотова»

«Ваш кредит — це пакт Ріббентропа-Молотова»

Засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому обговорювалася «топова» тема — газовий конфлікт і переговори з Росією, — мало стати рингом для дискусії між українськими керівниками. Засідання РНБО кілька разів переносилося, а вчора все­таки відбулося.

Всі статті рубрики