Звірину — «на олівець»

Звірину — «на олівець»

На обов’язковий облік поставили дичину геть усіх лісових, мисливських господарств і заповідників півострова: косуль, благородних оленів, диких кабанів, зайців, а також фазанів і навіть кегликів (різновид куріпок. — Авт.). Мета таксації, як пояснив «УМ» начальник одного з управлінь республіканського комітету Криму з охорони навколишнього природного середовища Юрій Єрмаков, — установлення подальших квот відстрілу дичини на наступний сезон полювання.

Колгоспна концесія

Колгоспна концесія

Минув майже рік відтоді, як обласна рада здала в концесію офшорній компанії практично всю систему водозабезпечення області. З обіцяного півмільярда гривень концесіонер, товариство з обмеженою відповідальністю «Луганськвода», не вклав у цей проект жодної копійки. І хоча час від часу його менеджери бадьоро рапортують про якісь досягнення (чомусь обов’язково вони трапляються десь на периферії), скандалів у водному господарстві теж вистачає.

Дешевше пішки

Дешевше пішки

Щоразу, лобіюючи підвищення тарифів на проїзд, представники транспортних компаній обіцяють кіровоградцям комфорт і що систематично курсуватимуть маршрутні таксі на дорогах. Але час минає, а й далі на частині маршрутів пасажирам доводиться тіснитися у низьких і вузьких автобусах. А вечорами чекати на свій транспорт по півгодини і більше.

Вперед... у минуле!

Вперед... у минуле!

Складна фінансово–економічна ситуація — вона ж криза, у потужному промисловому регіоні стає все відчутнішою та реальнішою. Свідченням цього є й бюджет Донецької області на 2009 рік, за який змушені були проголосувати депутати обласної ради. Отже, головний фінансовий документ області в нинішньому році на 1,5 мільярда гривень менший, ніж у минулому.

Партизанський підкоп

Партизанський підкоп

Не лякайтеся. Йдеться не про наслідки напружених україно–російських стосунків останнього часу і не про якийсь партизанський рейд на територію «братньої» держави. Хоча слово «партизан» у даному повідомленні має з’явитися. Бо гірники шахти «Червоний партизан», розробляючи антрацитові пласти, за пару тижнів збираються перетнути державний кордон України глибоко під землею — так склалися гірничо–геологічні умови. Он і російська шахта «1–Гукове» простягла свої штреки під самісінький кордон з того боку. Очевидно, шахтарям між собою легше домовлятися, ніж політикам.

Всі статті рубрики