Зупинка «рогатого»

Зупинка «рогатого»

Учора о 4.20 ранку було повністю припинено подачу електроенергії єдиному в місті комунальному підприємству «Херсонелектропастранс» — на маршрут не вийшов жоден тролейбус, що завдало клопотів більш ніж 140 тисячам пасажирів, які щодня користуються послугами комунальних перевізників. До такого радикального кроку енергетики вдалися через заборгованість транспортників за спожиту в січні електроенергію. Нині розмір боргу сягнув 228 тисяч гривень.

Дитиною бути небезпечно

Дитиною бути небезпечно

У грудні в Рівному на вулиці Макарова в ліфті свого будинку задушили третьокласницю Марійку Лупань. За підозрою у скоєнні злочину затримали чоловіка, який жив у тому ж під’їзді. Правоохоронці спіймали 34–річного Павла, який уже відбував покарання за спроби зґвалтування дітей, тож на нього відразу впала підозра. Як запевняють міліціонери, чоловік зізнався у вбивстві, а під час відтворення обставин злочину розповів у деталях, як усе відбувалося.

Вони сваряться, а гривня падає

Вони сваряться, а гривня падає

Від’ємне сальдо рахунку поточних операцій торговельного балансу в Україні впродовж минулого року збільшилося порівняно з 2007 роком із 5,3 млрд. доларів до 11,9 млрд. доларів. Про це повідомив перший заступник голови Нацбанку в.о. голови НБУ Анатолій Шаповалов. За його словами від’ємне сальдо поточного рахунку виникло через збільшення дефіциту зовнішньоторговельного балансу до 16 млрд. доларів.

У що грають справжні чоловіки?

У що грають справжні чоловіки?

Спортивна база Київсь­ких профспілок «Зеніт» на Трухановому ост­рові вже впродовж 25 років надає інвалідам та ветеранам спорту можливість займатися спортом і реабілітацією, а дітям забезпечує фізичне виховання. Звідси в різні часи вийшло чимало олімпійських чем­піонів із веслувальних видів спорту. На воді Матвіївської затоки острова тренувалась і володарка «золота» Олімпіади в Пекіні Інна Осипенко–Радомська. На території бази «оселилося» також кілька об’єктів, що мають ідентичну спрямованість у своїй діяльності. Одним із них є Київська міська благодійна організація «Дитячий оздоров­чо–спортивний клуб «Мала флотилія». Він співпрацює і з багатьма іншими громадськими організаціями.

Босим, Лохом, і Дурком не хоче бути ніхто

Босим, Лохом, і Дурком не хоче бути ніхто

Щорічна статистика Міністерства юстиції на тему найпопулярніших та незвичайних імен, якими нарікають українських малюків, не перестає дивувати. Днями в міністерстві вкотре представили останні «модні тенденції». «Найпопулярнішим чоловічим та жіночим ім’ям при реєстрації народжень дітей у 2008 році були Назар та Анастасія», — зазначив міністр юстиції Микола Оніщук.

Крути ведуть у НАТО?

Крути ведуть у НАТО?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора вп’яте героїв Крут ушанували на державному рівні. Зранку Президент України з депутатами, урядовцями й громадськими діячами поклав квіти до пам’ятника на Аскольдовій могилі, де в 1918 році перепоховали частину загиблих захисників столиці. «Сьогодні вшановуємо один із найвизначніших подвигів українського війська, — звернувся Віктор Ющенко до військових, курсантів і ліцеїстів, що зібралися у Будинку офіцерів. — Блокування наступу більшовиків дало змогу урядові Української Народної Республіки домогтися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави».

Зима героїв

Зима героїв

29 січня — дата, важлива для кожного українця. Як більшість наших великих історичних дат — це день скорботи за героями, які зазнали поразки в бою, але здобули велику духовну перемогу, ставши незаперечним свідченням — Україна є.

Всі статті рубрики