На порозі «велика вода»

На порозі «велика вода»

Упродовж останніх кількох днів на заході України фіксують різке підвищення температури — до восьми градусів тепла. У гірських річках вода піднялася на 1—1,5 метра. Відлига вже спровокувала скресання криги — почався льодохід.

Кому заважав «кадровик»?

Кому заважав «кадровик»?

У Дніпропетровську, в День Соборності, сталося гучне вбивство. О 21 годині 25 хвилин у гаражному кооперативі «Араратський» по вулиці Араратській знайдено труп заступника начальника Бабушкінського райвідділу внутрішніх справ, підполковника міліції Олега Мамая. На місці виявлено дві гільзи від помпової мисливської рушниці 12–го калібру. Як повідомив на спеціально скликаній стосовно цього прес–конференції заступник начальника Дніпропетровського обласного управління Міністерства внутрішніх справ України у Дніпропетровській області Володимир Седлецький, версії трагедії відпрацьовуються найрізноманітніші: і хуліганські розборки, і навмисне вбивство, і навіть убивство помилкове, коли нещасного просто з кимось переплутали. Проте порушено кримінальну справу за ознаками статті 115 КК України — «навмисне вбивство».

«З любов’ю — Мірошников»

«З любов’ю — Мірошников»

Прес–служба комунального підприємства «Ки­ївський метрополітен» не вважає, що після останньої сесії Київради в керівництві КП відбулися зміни. «Те, що Черновецький озвучив на сесії, було його пропозицією, і не більше того, — коментує для «УМ» речниця метрополітену Надія Шумак. — Не має постанови про звільнення Петра Мірошникова (теперішнього керівника підприємства. — Авт.). Він працює так само, як і працював. І зараз перебуває на нараді в мерії».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Орденська планка

Орденська планка

Нагорода шукає героя. Знаходить рідко. Це тому, що героїв дуже мало, а орденів чомусь багато. І тоді нагорода знаходить не героя, а когось іншого. Зупиняє перехожого, питає, де і ким працює — і вішається на шию: носи мене тепер, «кавалєр».

Переможців не судять — трофеї залишаються

Переможців не судять — трофеї залишаються

Сьогодні група співробітників «Музею Сюрмондта–Людвіга» з міста Аахен мала завершити свою місію в столиці Криму й повернутись на батьківщину. А приїжджали німці до українських колег, як розповіла «УМ» заступник директора Сімферопольського художнього музею з наукової роботи Лариса Бровко, з єдиною метою: оглянути, атрибувати (встановити автора і назву картини. — Авт.) й оцінити стан полотен із так званої «Аахенської колекції».

«Многая літа» патріархові

«Многая літа» патріархові

Учора в Україні відзначили 80–річчя патріарха Філарета — предстоятеля найбільшої християнської спільноти — Української православної церкви (Київського патріархату). Президент України взяв участь в урочистій академії і у своєму привітанні побажав Патріархові, щоб його «пастирська мудрість і надалі слугувала духовному й національному відро­дженню України, зміцненню порозуміння, міжконфесійного миру та злагоди в суспільстві».

Мільйони йому подавай!

Мільйони йому подавай!

Блискавичну операцію провели співробітники Служби безпеки України та МВС у Харківській області. При отриманні першого траншу хабара — 900 тисяч гривень — правоохоронці затримали голову адміністративного центру Балаклійського району Олександра Кияничен­ка. Начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області Віктор Развадовський відразу ж заявив, що мер вимагав таких грошей за відведення земельних ділянок у Балаклії. Втім інші подробиці тамтешні правоохоронці відмовляються повідомляти. «Наразі це вся інформація. Працює слідча оперативна група, яка перевіряє не лише цей епізод, а тому ми поки що не можемо розголошувати інформацію», — заявив у коментарі «УМ» начальник відділу зв’язків із громадськістю харківської міліції підполковник Сергій Дягілєв.

Всі статті рубрики