Токсичний спадок

Токсичний спадок

Дотепер тему небезпеки зберігання твердого ракетного палива у Павлограді зазвичай порушувала хіба що громадськість. Мовляв, у разі вибуху п’ять тисяч тонн твердого ракетного палива дістанеться навіть розташованому за 70 кілометрів Дніпропетровську. Керівництво ж державного підприємства «Науково–виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» не втомлювалося переконувати в протилежному: ситуація перебуває під контролем і особливо чогось боятися не варто.

Уран в обмін на податки

Уран в обмін на податки

Уран під Кіровоградом видобувають не одне десятиліття. Але старі запаси руди закінчуються, а для розробки нових гірничих відводів потрібен дозвіл районної, міської та обласної рад. Про отримання таких документів до кіровоградських депутатів і звернулося підприємство «Схід ГЗК». І коли з районною і міською радою клопотів було менше, там дозвіл дали в обмін на обіцянки підтримувати соціальні програми, то депутати Кіровоградської облради підійшли до питання глобальніше і з першого разу проголосували проти добування урану.

Нехрещені діти, невідспівані покійники — чи неповага конфесій?

Нехрещені діти, невідспівані покійники — чи неповага конфесій?

Єпископа Сумського і Охтирського УПЦ Московського патріархату Євлогія звинувачують у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Саме так було сприйнято його доповідь «Самосвятський розкол в Україні», зроблену в Сумському державному університеті.

Всі статті рубрики