Тепловий удар–2

Тепловий удар–2

Хто бреше про відсутність у столиці газу — «Нафтогаз» чи «Київенерго» — так і лишилось нез’ясованим. Ясно одне: чиновники, як завжди, у шоколаді, а мешканці Києва... у мазуті. Саме мазут «Київенерго» обіцяє використовувати як альтернативні джерела палива для ТЕЦ–5 та ТЕЦ–6. (Нагадаємо, що у грудні зупинка цих теплових електростанцій залишила без обігріву півміста). «УМ» обдзвонила всі можливі джерела інформації, проте так і не дійшла ясності у суперечці двох відомств — суперечці мало не гострішій, ніж дискусія між Дубиною та Міллером. Зате ми дізнались ще одну прикру новину — буцімто й мазуту в місті також немає. «Мазуту в Держ­резерві давно нема. Щоб Міша (Михайло Поживанов, керівник «Держрезерву». — Авт.) та щось не продав?» — зазначило наше джерело.

Пастка зі снігу

Пастка зі снігу

Ситуація доволі буденна: весела компанія, провівши святкові дні в зимових розвагах на засніженій Ай–Петрі, на «Фольксвагені» і мікроавтобусі «Форд–Транзит» вирішила повернутись надвечір 8 січня додому. Єдина дорога — крутий серпантин–спуск у напрямку села Соколине — опинилася у сніговій заметілі, про що, до речі, напередодні у своєму повідомленні про погіршення метеоумов попереджало кримське управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Внаслідок сходження на 51–му кілометрі траси Ялта—Бахчисарай двох лавин рух транспорту з плато гори Ай–Петрі було перекрито. Відпочивальники збагнули це, коли на третьому повороті (усього їх на цьому спуску більше десяти. — Авт.), їхні автівки «по вуха» загрузли в снігу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мерзнемо, але не замерзаємо

Мерзнемо, але не замерзаємо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невизначеність із постачанням газу перекидається неспокоєм і тривогою на конкретні населені пункти та їхніх мешканців. І хоча наразі про паніку лише говорять, дедалі більше областей заявляють про можливу техногенну катастрофу, якщо подачу «блакитного палива» не відновлять. Виходом зі складної ситуації могли б стати альтернативні види енергії. Втім у цьому напрямі комунальне господарство нашої держави фактично не модернізовувалося. І лише в поодиноких випадках окремі підприємства нині переходять на альтернативні види палива, демонструючи, як можна незалежати від російської «газової голки».

Україна втрачає своїх

Україна втрачає своїх

За повідомленням прес–служби Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію Представництва України при Палестинській Національній Автономії, 8 січня о 16.00 під час обстрілу ізраїльським танком району Туфах у східній частині Сектору Газа внаслідок вибуху снаряда у власній оселі загинула громадянка України Аль–Жар Альбіна Володимирівна 1972 року народження та її дворічна дитина. Чоловік та чотирнадцятирічний син загиблої вижили. За життя підлітка сьогодні борються лікарі реанімаційного відділення місцевої лікарні. Українські дипломати заявили, що очікують від представників Ізраїля всебічного розслідування обставин смерті в Секторі Газа громадянки України.

Всі статті рубрики