Маф–убивця?

Маф–убивця?

Причиною обвалу двох під’їздів 86–квартирної «хрущовки» в Євпаторії міг стати саме газ. Але не природний чи, скажімо, раптовий стрибок його тиску у внутрішньобудинковій розподільчій мережі, до чого, нагадаємо, схилялась мерія міста. А саме технічний газ, який використовують у газозварюванні.

Дід Мороз «такий як треба»

Дід Мороз «такий як треба»

30 та 31 грудня в Укра­їні очікується справді святкова погода. Сніг не падатиме, залишиться лежати «учорашній», зате з морозом. Новим сніжком присипле в основному північну частину країни. Тим часом на дорогах і надалі спостерігатиметься передноворічна ковзанка. «Погода буде справді зимовою, — розповідає «УМ» синоптик Українського гідрометеоцентру Наталія Голяна. — Вона буде сформована під дією малоактивного атмосферного фронту, отож істотних опадів не чекаємо. Сьогодні та завтра сніг падатиме лише на півночі країни».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З видом на Бандеру

З видом на Бандеру

Попри всі неприємні й тривалі колізії, про які «УМ» не так давно писала, минулої п’ятниці в Тернополі нарешті відкрили пам’ятник легендарному Степану Бандері. У досить людному урочистому відкритті взяв участь онук свого славного діда і його повний тезка Степан Бандера–молодший. А постав монумент у самому центрі міста – якраз навпроти фасаду адміністративної будівлі обласних ради та адміністрації. Відтак тернополяни відразу почали жартувати на тему, що, може, хоч тепер, під постійним «наглядом» істинного патріота України, дві гілки обласної влади полишать хронічні внутрішні міжусобиці і дружно запрацюють на загальне благо.

Вночі — сухий закон

Вночі — сухий закон

Столична влада прийняла рішення впорядкувати місця продажу алкогольних напоїв. Спиртне зникне з кіосків, площа яких менша за 20 квадратних метрів та які не обладнані протипожежною сигналізацією, опаленням і вентиляцією. Натомість у великих крамницях горілчані відділи мають бути відділені від інших спеціальним «бар’єром». Супермаркети торгуватимуть «градусами» вже не цілодобово, а з восьмої ранку до одинадцятої вечора, постановили міські депутати. У принципі, й цього часу досить, щоб добряче «затаритися».

Маца, як манна

Маца, як манна

Аллілуя! Меру Києва Леонідові Черновецькому сподобалася київська синагога. От не сподобався йому архістратиг Михаїл — і відправили главу христового воїнства на переплавку. Синагога ж Бродського встояла. Столичний голова навідав її на четвертий день Хануки і запевнив євреїв, «що з їхньої голови не впаде жодна волосина». (Ніби без Черновецького євреям в Україні щось загрожує).

Сизий орел

Сизий орел

27 грудня на 92–му році життя перестало битися велике і стражденне серце відомого поета, лауреата премій імені Павла Тичини, Миколи Хвильового, Михайла Коцюбинського, Олександра Олеся, заслуженого діяча мистецтв України Олекси Яковича Ющенка.

Всі статті рубрики