Несекретно від Грицака

Несекретно від Грицака

Служба безпеки України порушил­а кримінальну справ­у з приводу впливу з–за кордону на концерн ЄДАПС, що є монополістом у виробництві державних бланків суворої звітності, повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Борис Соболєв. У справі фігурує особа такого собі Юрія Сидоренка, підозрюваного у співпраці з іноземними спецслужбами та розшукуваного низкою держав. Окрім того, в рамках кримінальної справи перевіряються підстави для створення концерну ЄДАПС і передачі йому низки державних підприємств, таких як центр персоніфікації громадян України. Наразі відомо, що згаданим Сидоренком «цікавляться» спецслужби США, Швейцарії, Ізраїлю, Ліхтенштейну, Іспанії і що підозрюваний переховується в Об’єднаних Арабських Еміратах.

З Бандерою на грудях

З Бандерою на грудях

22 грудня, за тиждень до ювілею славного земляка, депутати Івано–Франківської обласної ради затвердили положення «Про почес­ну відзнаку 100–річчя від дня народження головного провідника ОУН Степана Бандери». Нею, за рішенням сесії, нагороджуватимуть учасників національно–визвольної боротьби українського народу, вітчизняних державних, політичних та громадських діячів, науковців, іноземних громадян, які сприяють утвердженню і розбудові незалежної України.

Беріть Стуса. Лиш приберіть УПА

Беріть Стуса. Лиш приберіть УПА

У наступному році на проспекті Гурова, що в центрі Донецька, навпроти головного корпусу Донецького національного університету спорудять пам’ятник Василеві Стусу. Поет і громадянин, Герой України, він свого часу мешкав у Донецьку, навчався тут на філологічному факультеті педінституту (нині ДонНУ), викладав в одній зі шкіл Донеччини, працював у газеті. Отож увіковічнення Стуса є досить логічним кроком керівників місцевої влади, які дали дозвіл на спорудження монумента. Однак навіть у цій ситуації деякі керівні донецькі так і залишилися «донецькими».

Профспілковий «бліц–пікет»

Профспілковий «бліц–пікет»

Анонсований на вчора «грізний» пікет Федерації профспілок України (ФПУ) під стінами Кабінету Міністрів пройшов на диво швидко і оперативно: о десятій ранку близько двох тисяч активістів ФПУ, замість анонсованих 15 тисяч, з прапорами своєї організації і Компартії підійшли під будівлю уряду і почали акцію під назвою «Вихід із кризи — не привід грабувати трудящих!». А за півтори години Прем’єр Юлія Тимошенко зустрілася з головою ФПУ, депутатом–«регіоналом» Василем Харою. До чого домовилися — на момент верстки номера дізнатися не вдалося. Люди тим часом оперативно згорнули «бойові знамена» і потяглися назад до офісу ФПУ здавати пікетний реманент і отримувати добові.

«Кризануті» діти Львова

«Кризануті» діти Львова

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підлогу в кнайпі, розташованій на Площі Ринок, рясно всіяно доларами та євро. Щоправда, надрукованими у місцевій друкарні з позначкою «антикризова кнайпа». Але від «фальшивості» грошей атмосфери «непманського угару» лише більшає, адже кожен із відвідувачів об «валюту» може витерти ноги. Її повно навіть у туалетах.

Шевченка — на лижі!

Шевченка — на лижі!

Про свою малу батьківщину потурбувалися вихідці з Водяників Звенигородського району Черкащини — київський бізнесмен, керівник приватного підприємства «Сіріус» Микола Щербина та черкаський «губернатор» Олександр Черевко. Вже два роки за їхньої ініціативи в цьому мальовничому селі, гірські схили якого схожі на карпатські, на одинадцяти гектарах зводиться штучний гірськолижний курорт.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Без натяку на каяття

Без натяку на каяття

Упродовж цілих 25 років нині 55–річний уродженець Росії наводив жах на людей переважно в Павлограді Дніпропетровської та Пологах Запорізької областей. Хоча й у інших селищах устиг залишити свій кривавий слід. Скільки пішло на той світ жінок саме від рук Сергія Ткача — наразі точно не відомо. Адже після того, як 5 серпня 2005 року його нарешті затримали, «пологівський маніяк» нарозповідав стільки і з такими подробицями, що ніяких сумнівів щодо його причетності до страшних злочинів не виникало. До того ж у багатьох випадках він указав точне місцезнаходження трупів жінок та дітей, яких вважали зниклими безвісти.

Заарештована Феміда

Заарештована Феміда

Служителя Феміди такого рангу в Україні ще ніколи не заарештовували, усе ж таки й звичайного суддю посадити за грати важко через недоторканність, а тут ще й така фігура — голова господарчої Феміди Миколаївщини! Зрозуміло, що корумповані зв’язки із «сильними світу цього» тривалий час допомагали суддям уникати відповідальності. Але резонансна справа голови Львівського апеляційного адмінсуду Зварича, який нині перебуває у розшуку, призвела до того, що «крига скресла».

Всі статті рубрики