Рейдери спалили з крамом «хату»?

Рейдери спалили з крамом «хату»?

Три поверхи п’ятиповер­хового приміщення універмагу в Макіївці згоріли майже дотла. Як уже повідомляла «УМ», пожежа виникла тут зранку в середу і попри всі зусилля вогнебоців її змогли приборкати аж надвечір того дня. Суму збитків, які понесли підприємці–орендарі, ще необхідно з’ясувати, однак у тому, що ці збитки величезні, сумнівів не виникає ні в кого. Вогонь знищив та суттєво зіпсував величезну кількість різноманітних товарів, серед яких багато побутової техніки і навіть призова «іномарка». А щоб не було спокуси розжитися «трофеями», вночі приміщення охороняє понад сотню правоохоронців.

780 слів — це якщо без нецензурних

780 слів — це якщо без нецензурних

Така пропозиція, як пише газета «Коммєрсант», міститься в проекті поправок до закону «Про правовий статус іноземних громадян». Раніше знання російської мови було обов’язковою нормою для тих, хто претендував на громадянство РФ. Такі люди проходили співбесіду у федеральній міграційній службі. Невдовзі, вочевидь, екзамен із російської стане обов’язковим для тих, хто бажає отримати вид на тимчасове проживання, та для трудових мігрантів, які планують працювати в Росії більше року.

Двоє в ліфті, не рахуючи тата з собакою

Двоє в ліфті, не рахуючи тата з собакою

Позавчора ввечері російське інформаційне агентство «РІА Новості» з посиланням на джерело в правоохоронних органах Москви повідомило пікантну новину. Мовляв, співробітники УВС Східного адміністративного округу Москви затримали громадянина України з документами капітана Служби безпеки України, якого підозрюють у розпусних діях і спробі зґвалтування студентки в ліфті.

Історія з Парижа

Історія з Парижа

Учора Музей Укра­їнської Народної Респуб­ліки поповнився цікавими експонатами. Паризький колекціонер Серж Гетц подарував новому закладу свою колекцію книжок і документів про УНР. «Найцікавішою в колекції Гетца (мати якого, до речі, українка) є «Карта України з залізничними шляхами, копальнями заліза, солі і нафти», укладена 1919 року в Києві і надрукована у Відні, — розповідає завідувач відділу музеїв Українського інституту національної пам’яті, директор Музею УНР Олександр Кучерук. — Там указано кордони України й усі етнічні території, що залишилися поза кордонами. У Росії це Курщина, Кубань, Поволжя. Тепер зрозуміло, чому голод був на Поволжі, — ці землі були заселені українцями. Ця карта друкувалася під паризькі мирні переговори, де визначалися кордони Європи після І Світової війни». Подібна карта була надрукована і французькою мовою, вона також є в Музеї.

Парк радянського періоду

Парк радянського періоду

Заступник голови Київської адміністрації Сергій Рудик, який курирує напрямок діяльності КМДА зі збереження й відновлення історико–культурної спадщини, повідомив про твердий намір столичної влади вже в найближчому майбутньому позбутися десяти пам’ятників радянським партійним діячам, винним у масових репресіях. Це вісім «ленінів», пам’ятник Чубарю на Відрадному проспекті та пам’ятник Дзержинському на Червоноармійській. За поданням міської влади Міністерство культури і туризму виключило із Державного реєстру нерухомих пам’яток України у зв’язку з невідповідністю критеріїв зазначені об’єкти (до переліку входив також уже знесений пам’ятник Косіору у сквері на вулиці Артема) монументального мистецтва.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фініта ля трагедія

Фініта ля трагедія

Дивні пожежі на складах військової частини А–2985 і, як наслідок, канонади над мирними навколишніми селами тривали три роки поспіль. Після першого лиха, що сталося 6 травня 2004 року, жодне відомство, вважають експерти, не зробило належних висновків. Завадило оперативній мінімізації проблеми і «перекидання» відповідальності за ліквідацію наслідків НП між міністерствами з питань надзвичайних ситуацій та оборони. Доки генерали і цивільні урядовці надто прискіпливо і, на жаль, не вельми оперативно «звіряли годинники», над Новобогданівкою, Спаським, Терпінням та іншими селами Мелітопольщини свистіли «сліпі» снаряди. І не лише «над»: сотні будинків були якщо не зруйновані, то пошкоджені частково...

Замість складати тести, піду до суду

Замість складати тести, піду до суду

«УМ» писала про те, що новацією другого в історії України Зовнішнього незалежного тестування є можливість узяти участь у пробних тестах, які заплановано на березень наступного року. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), станом на 27 листопада таке бажання виявили 150 308 школярів. Запис бажаючих на «пробники» завершується 1 грудня, і цього ж дня стартує реєстрація учасників другої «тестової кампанії», що відбудеться у травні–червні наступного року. Однак буквально за кілька днів до часу «Х» навколо майбутньої кампанії оцінювання якості знань завирували неочікувані пристрасті.

Всі статті рубрики