Згадати кожного

Згадати кожного

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора в Українському домі Віктор Ющенко презентував Національну книгу пам’яті. Ця колосальна наукова праця наразі налічує близько 900 тисяч імен тих, хто загинув у роки Голодомору. Також Президент відкрив документально–художню виставку «Голодомор 1932—1933 років — геноцид українського народу».

Світло в «тіні» — в особливій ціні!

Світло в «тіні» — в особливій ціні!

Економічний спад в Україні торкнувся і такої, раніше безпроблемної галузі, як електроенергетика — через кризу промисловості скоротився попит на струм. Так, у жовтні наша держава спожила на 7,1 відсотка менше електроенергії, ніж у вересні. В окремих галузях цифри нагадують обвал: у металургії спад споживання становить 28, у нафтохімії — 24 відсотки. Тож українські теплоелектростанції завантажені всього лише на третину своєї потужності. Саме таку цифру днями оприлюднив заступник голови Комітету Верховної Ради з ПЕК Юрій Бойко.

Криза єдності

Криза єдності

З погрозою залишити Рух Атена Пашко виступила після нещодавнього партійного з’їзду, на якому в повній мірі проявилось внутрішнє протистояння серед «народників». З’явилися натяки на можливе виключення з партії низки представників Заходу України, представників пропрезидентського крила. Підґрунтям для внутрішньопартійного протистояння стали спроби окремих партійців на чолі з головою НРУ Борисом Тарасюком «зблизитись», а на майбутніх парламентських виборах об’єднатись, з БЮТ.

Переосмислити стратегію

Переосмислити стратегію

У сучасному світі вже неможливо закривати очі й уявляти, що навколо лише дружні й мирно налаштовані сусіди. «Для нашої держави загрозу становить той, хто має територіальні претензії до України», — сказав міністр оборони України Юрій Єхануров в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV. Йдеться, за словами міністра, про претензії, висунуті Україні щодо острова Зміїний та коси Тузла. «Севастополь піддається великим сумнівам», — додав Єхануров.

Ворожки в законі

Ворожки в законі

Ще кілька століть тому ворожок закидали камінням або спалювали живцем. Сьогодні ж ворожити можна цілком законно. Міністерство праці та соціальної політики вирішило легалізувати цю загадкову професію в Україні і внесло «ворожку» та «астролога» до класифікатора професій України. Відтепер вони отримають трудові книжки, платитимуть податки та зможуть піти на законну пенсію. «Всі повинні бути учасниками цього процесу, а значить — сплачувати податки. Звичайно, в класифікатор професій при цьому ніколи не будуть включені суспільно небезпечні професії, а лише ті, які затребувані суспільством», — повідомив заступник міністра праці та соціальної політики України Віктор Онищук.

«Оплот» майбутнього війська

«Оплот» майбутнього війська

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чи не вперше з радянських часів на озброєння українського війська надійде техніка, яка не те що не поступається кращим світовим зразкам, а багато в чому їх перевершує. Десять танків Т–84 «Оплот» наразі проходять заводські випробування, і вже ближчим часом надійдуть до танкової бригади 6–го армійського корпусу Сухопутних військ України.

Трубіть звідси!

Трубіть звідси!

Днями стало відомо, що Європейська комісія розпочала антидемпінгове розслідування щодо імпорту українських, російських та турецьких квадратних і прямокутних труб. Брюссельські чиновники запідозрили, що трійка «неєесівських» дер­жав завдає великої шкоди місцевим виробникам.

Два мільйони не сховаєш

Два мільйони не сховаєш

Працівники міжнародного пункту пропуску «Ягодин» (україно–польська ділянка кордону. — Авт.) вже звикли вилучати валюту в неймовірно великих розмірах. Так, 16 листопада близько 7–ї ранку тут затримали волинянина, який «непомітно» намагався перенести через кордон 295 300 доларів США та 58 600 євро в поліетиленовому пакеті. Прошмигнути повз митників йому так і не вдалось. Спочатку на нього увагу звернула головний інспектор Ягодинської митниці Олександра Верчик. Їй видалася підозрілою поведінка чоловіка, який швидко рухався у бік магазину безмитної торгівлі.

Сплутав брата з горобцем

Сплутав брата з горобцем

Коли до центральної районної лікарні доставили 11–річного хлопчака зі скаргами на болі в животі, медики з подивом констатували пошкодження внутрішніх органів юного пацієнта внаслідок кульового поранення. Знадобилася навіть допомога реаніматологів. До причин «бойового» пошкодження, яке потерпілий намагався приховати, невдовзі докопалися правоохоронці. Отже, ще півроку тому мешканець одного із сіл Рожнятівського району після повернення із закордонних заробітків вирішив ощасливити свого десятирічного сина справжнім чоловічим подарунком — пневматичною рушницею.

Всі статті рубрики