Не Ейфелева — Київська!

Не Ейфелева — Київська!

Цієї неділі не гірше за Ейфе­леву сяятиме Київська 380–метрова телевежа. Підсвітять гіганта спеціально для працівників радіо та телебачення, які 16 листопада святкуватимуть професійне свято. Утім тішитиме око телевежа недовго — лише до ночі. «138 прожекторів потужністю півтора кіловата кожен включимо після заходу сонця, орієнтовно о 17.00, а рівно о 24.00 — вимкнемо, — повідомив «УМ» головний інженер Київського концерну радіомовлення, радіо­зв’язку та телебачення Микола Приходько. — Підсвітка буде одноколірною».

Прапор їм у руки

Прапор їм у руки

Не встигла черкаська міська влада похва­литися тим, що на Театральній площі на 22–метровій щоглі піднято національний стяг розміром 24 квадратних метри, як від самої мерії невідомі злодії вночі поцупили з флагштоків два прапори — України та Черкас. Таке нахабство шокувало мешканців Черкас.

Муляжний «Львівгаз»

Муляжний «Львівгаз»

Усе почалося приблизно о півдесятій вечора 12 листопада. До чергової служби львівської міліції зателефонував анонім і повідомив, що в одному з приміщень адміністративного будинку «Львівгазу» по вулиці Золотій, 42 закладено вибуховий пристрій. Жодних вимог, які б пояснювали причини можливого теракту, горе–мінер не висував.

Незагоєна історія

Незагоєна історія

На Верецькому перевалі, що з’єднує Львівську та Закарпатську області, археологи знайшли масові захоронення людей. Історики кажуть — це розстріляні у 1939 році карпатські січовики. Як повідомляє прес–служба Закарпатської облдержадміністрації, пошукові роботи проводили ще спочатку року на місцях, де, за розповідями старожилів, було розстріляно кількасот бійців Карпатської Січі — армії проголошеної 1939 року Карпатської України.

Господи, поможи

Господи, поможи

Економічній кризі на Донеччині, що взяла у міцні обійми низку підприємств, намагаються протистояти різними способами. Отож, поки на окремо взятих заводах, шахтах, а також на сесіях міськрад приймаються антикризові програми, пересічні мешканці краю все частіше навідуються до церкви, де в молитвах просять Господа підказати їм вихід із важкої ситуації. До того ж до подібного тепер вдаються не тільки поодинці, а й гуртом, адже на окремих підприємствах вирішили провести антикризові молебні.

Жертва кризи

Жертва кризи

У зв’язку з фінансовою кризою, наслідком якої стало скорочення штатів працівників, 6 листопада був звільнений із посади головного інженера Державного підприємства «Київський авіазавод «Авіант» Сергій Орлов. У суботу, 8 листопада, чоловік помер — лікарі констатували інсульт. Керівництво заводу тепер уникає терміна «скорочення» чи «звільнення» щодо своїх працівників і нещодавно розпочату «реструктуризацію роботи заводу» пов’язують насамперед із намірами «оптимізації роботи на підприємстві».

Розстріляли Печерицю

Розстріляли Печерицю

38–річного Олега Печерицю, котрий потрапив до районної ради за списком впливої на півострові партії «Союз», розстріляли в ніч проти 12 листопада, за попередніми даними, із гладкоствольної вогнепальної зброї. За що і хто конкретно лишив життя народного обранця і директора літнього кафе «Робінзон» — над цим поки що працює весь «кримінальний блок» кримської міліції, повідомив «УМ» начальник відомчого відділу зв’язків із громадськістю Олександр Домбровський. За його словами, Печерицю вбили по дорозі додому в село Охотникове, що неподалік Євпаторії.

Пам’ятка позичальника банку за споживчим кредитом

Пам’ятка позичальника банку за споживчим кредитом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Національний банк України з метою забезпечення дотримання банками вимог законодавства України у сфері споживчого кредитування, а також підвищення фінансової грамотності населення розробив Пам’ятку позичальника банку за споживчим кредитом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Голодомор — від антихриста

Голодомор — від антихриста

Напередодні 75–х роковин Голодомору 1932—33 років усе більше людей усвідомлюють: заперечувати штучність і репресивність того страшного голоду — неможливо. Днями і така, здавалося б, залежна від позиції Кремля Українська православна церква вперше чітко промовила слово «геноцид». У попередні роки УПЦ (МП) також брала участь у вшануванні жертв Голодомору, проте слово «геноцид» тоді не звучало. Цього року Священний Синод УПЦ (МП) ухвалив рішення щодо відзначення 75–х роковин Голодомору в Україні, за яким 22—23 листопада цього року в усіх єпархіях проведуть жалобні поминальні заходи за жертвами голоду.

Всі статті рубрики