Я вмію рахувати гроші!

Я вмію рахувати гроші!

Гроші на подолання фінансової кризи, як вважає Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко, вже майже в кишені, а ось як ділити їх — досі не відомо. Вчора міністри зібралися, аби подолати цю несправедливість, й одностайним підняттям рук угору затвердили тимчасовий порядок використання коштів стабілізаційного фонду. Причому Юлія Володимирівна дала чиновникам на обдумування лише півгодини. Стабфонд мають наповнити надходження від приватизації та допомога від МВФ. Самі ж бухгалтерські нюанси — як витрачати, на що, скільки — пресі не повідомили. Так само не сказали, доки діятиме тимчасовий порядок, коли йому на зміну прийде постійний і чим вони відрізнятимуться.

Обструкція права голосу

Обструкція права голосу

У секретаріаті Президента стверджують, що проведення виборів і сьогодні залишається «надзвичайно актуальним питанням». Про це заявив перший заступник глави СП Олександр Шлапак. Щоправда, при цьому він не розповів про час, коли можуть відбутися такі вибори. А на питання про те, як можна провести вибори, якщо парламент відмовляється прийняти зміни до бюджету, які передбачатимуть фінансування виборів, Шлапак відповів: «Коли парламентарії позбудуться ілюзії щодо можливого створення певної коаліції, вони самі приймуть рішення про фінансування дострокових виборів», — цитує чиновника агенція «Ліга–бізнес–інформ».

Зачистка на Банковій

Зачистка на Банковій

Віктор Ющенко на виконання рішення Ради нацбезпеки щодо заходів із протидії фінансовій кризі підписав указ про зменшення видатків бюджету і скорочення штату структур, які забезпечують діяльність Президента. Як повідомляє УНІАН із посиланням на голову президентського секретаріату Віктора Балогу, «під дію указу підпадає кожна четверта штатна одиниця». Причому скасовуються не лише вакансії, а й чиновники, чиї посади, як з’ясувалося після прискіпливого аналізу, були бюджетним баластом.

Джамахірія просто в Києві

Джамахірія просто в Києві

Лівійський лідер Му­аммар Каддафі дещо затримався в Мінську, тому свій перший за часи нашої незалежності візит до Києва почав майже з годинним запізненням. На ґанку секретаріату Президента його чекали українські владці на чолі з Віктором Ющен­ком. Каддафі виглядав дуже колоритно, ба навіть кіношно, у пурпуровому плащі нетутешнього, арабського крою. Серед чиновників, які зустрічали високого гостя, вирізнявся керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук: значить, на перемовинах у розширеному складі українці спробують продати Лівії зброю чи послуги з ремонту військової техніки радянського зразка, яка є на озброєнні в цій країні.

Всі статті рубрики