Зачистка на Банковій

05.11.2008

Віктор Ющенко на виконання рішення Ради нацбезпеки щодо заходів із протидії фінансовій кризі підписав указ про зменшення видатків бюджету і скорочення штату структур, які забезпечують діяльність Президента. Як повідомляє УНІАН із посиланням на голову президентського секретаріату Віктора Балогу, «під дію указу підпадає кожна четверта штатна одиниця». Причому скасовуються не лише вакансії, а й чиновники, чиї посади, як з’ясувалося після прискіпливого аналізу, були бюджетним баластом.

Найрадикальніше скорочено Національний інститут стратегічних досліджень — із 317 до 217 посад. В один науковий центр об’єднано Національний інститут проблем міжнародної безпеки та Інститут проблем національної безпеки, внаслідок цього ліквідовано 178 посад, а в утвореній установі працюватиме не більше 100 осіб.

Скасовано посади радників Президента і радників глави секретаріату. Відтепер президентські радники призначатимуться лише на громадських засадах, тобто не будуть зараховуватися на дер­жавну службу й не одержуватимуть заробітну плату. Звільняються 45 працівників секретаріату Президента, 50 — апарату РНБО, 43 — Державного управління справами. Скорочуються штати представництва Президента у Криму, Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Фонду сприяння місцевому самоврядуванню та інших органів тощо.

Кабінету Міністрів доручено зменшити штатну чисельність Національної служби посередництва та примирення. Також будуть скорочені посади в Національній академії державного управління при Президенті.