Лісний серед вільних

Лісний серед вільних

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Царичанський районний суд Дніпропетровської області, де слухалася кримінальна справа голови Петриківської райдержадміністрації Петра Лісного за численними епізодами начебто хабарництва (про їх бездоказовість наша газета писала неодноразово), так і не зміг її довести до логічного кінця. Головуючий Євген Тарабан мусив визнати не лише неповноту досудового розслідування, а й неправильність слідчих дій.

Зелені «громадяни»

Зелені «громадяни»

На п’яти черкаських вулицях — Хрещатику, Смілянській, Котовського, Пушкіна та бульварі Шевченка — міські екологи зареєстрували нових зелених «громадян». І навіть видали їм паспорти, в які занесли породу дерева, його вік та розмір.

Гроші і нерви

Гроші і нерви

Захопників корабля «Фаїна» з українським екіпажем обіймає страх і нетерплячка. Як тільки у п’ятницю промайнула звістка, що родичі заручників назбирали в олігархів потрібну для викупу суму, як у вівторок пірати знову пригрозили розстріляти моряків. Українська держава у спробах домовитися досі покладається на «потенціал третіх сторін», а компанія–судновласник скаржиться на погані умови для переговорів через малі кошти для викупу, якими вона володіє, і відсутність належних повноважень, адже, нагадаємо, пірати намагаються отримати викуп не за судно і його екіпаж, а за вантаж — танки та іншу зброю, яку «Фаїна» перевозила. Пірати розуміють, що відступати нікуди — навколо — кораблі НАТО, на підході — російський сторожовик «Неустрашимый». «Передайте всім, що команда помре. Може бути — вже завтра», — пригрозив телефоном лідер піратів, який називає себе «Мухамед».

Готуй знання і гаманці

Готуй знання і гаманці

Відбудеться пробне оцінювання власних знань (тестування) у березні — незадовго до самого зовнішнього незалежного оцінювання. Як повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання якості освіти, охочі пройти його мають зареєструватися в регіональних центрах оцінювання якості освіти. І зробити це можна лише через інтернет, зайшовши на веб­сторінку конкретного центру з 1 листопада до 1 грудня цього року. «Протестувати» себе можна буде з одного або двох предметів. Організатори акції пропонують майбутнім випускникам на вибір такі напрями: українська мова та література, історія України, біологія, географія, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), математика, хімія, фізика.

Футбол по-Божому

Футбол по-Божому

Сьогодні у Львові відбудеться футбольний матч за участю священиків, міських посадовців та молоді. Як «УМ» повідомили у пресслужбі Львівської міськради, незвичайний матч зіграють на спортивному майданчику Львівської середньої школи № 84 вже після обіду. Ідея організувати такий захід з’явилась у Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї не випадково. Організатори турніру кажуть, що мета заходу — представити спорт як альтернативний метод формування здорового способу життя, показати молоді на власному прикладі, що у футбол грають не тільки футболісти, а й державні службовці і навіть представники церкви.

Холодна заборона

Холодна заборона

Першими наслідки фальш–старту нового опалювального сезону в обласному центрі Прикарпаття відчули школярі. Позавчора, 21 жовтня, під вечір головний санітарний лікар Івано–Франківська Микола Недоступ надіслав директорам місцевих шкіл та шкіл–садків постанову про тимчасову заборону навчального процесу, оскільки температурний режим у шкільних приміщеннях не відповідає вимогам санітарного законодавства. Отже, юні івано–франківці, очікуючи комунального тепла, розбрелися по домівках щонайменше на тиждень.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Дороговказ» для патріарха

«Дороговказ» для патріарха

22 жовтня 1995 року було проведено інтронізацію (введення на престол) Патріарха Філарета. Учора віруючі та священнослужителі Київського патріархату святкували 13–ту річницю цієї події. Жодних пишних заходів не передбачалося — зранку у Володимирському соборі Києва відбулася традиційна церковна служба за участі архієрея усіх єпархій УПЦ КП. А вже після полудня Патріарх приймав вітання від державних осіб.

«Очеретяні» батьки

«Очеретяні» батьки

Спершу мешканців села Шафранівка Шишацького району вжахнула смерть чотирирічного Михайлика: доки мати спала, хлопчик повісився у сусідній кімнаті. Як з’ясувалося, для 22–річної горе–неньки син уже давно був такою собі «валізою без ручки». Після народження вона навіть залишила його в притулку, мотивуючи такий крок браком коштів на утримання дитини. Коли синочкові виповнилося два роки, все ж «згадала» про нього і забрала додому. Але й тоді могла замкнути в хаті на весь день і десь завіятися...

Всі статті рубрики