«Упевнено вершіть свою велику місію»

«Упевнено вершіть свою велику місію»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Це свято тих людей, які представляють авангард, еліту нашої нації... Слава вам за цю звитяжну роботу», — сказав Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з учителями в Національному палаці «Україна».

Землекоп пішов на дно

Землекоп пішов на дно

За повідомленням консульського агентства України в Батумі, вчора вранці в грузинському порту Кулеві з невідомих причин перекинувся землекоп «Скадовськ», який поглиблював дно на вході в порт. На борту судна перебувало 33 члени екіпажу — всі громадяни України. Як повідомили в Міністерстві закордонних справ України, внаслідок аварії судна двоє осіб загинуло, і їхні тіла доправили на берег.

Пробігти за будь–яку ціну

Пробігти за будь–яку ціну

У середу помер 15–річний учень 67–ї школи Заводського району Запоріжжя Богдан Подлобніков, який на уроці фізкультури намагався покращити свій результат із бігу на стометрівці. Як розповіли «УМ» у Центральній районній лікарні №4 Заводського району Запоріжжя, бригада реанімації, яка приїхала на виклик, констатувала смерть хлопця, а судмедексперти, зробивши розтин, лише підтвердили, що причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

«Четверту владу» придавило дошкою

«Четверту владу» придавило дошкою

У четвер під час протесту проти захоплення Будинку звукозапису в Києві побили трьох журналістів. Усі вони постраждали від дій приватних охоронців: троє співробітників однієї з фірм побили та забрали камеру в головного редактора сайту «Фінансист» Ігоря Луценка. Серйозно поранено й фотокора інформагентства УНІАН Володимира Гонтара. А у фотографа газети «Коммєрсант» Олександра Течинського один із рейдерів жбурнув дошку. Зараз Олександр перебуває у лікарні зі зламаною рукою.

До земляків, у Старошведівку

До земляків, у Старошведівку

Літак із монаршими особами приземлився в аеропорту Миколаєва у четвер 2 жовтня. Проте королівський кортеж не затримався у місті й відразу рушив до сусідньої Херсонської області, де в невеличкому селі мешкають етнічні шведи. Ще 220 років тому у Зміївці (колишня назва — Старошведівка) з’явились перші поселенці з балтійського острова Даго, яких російська цариця Катерина ІІ переселила в Таврію. Місцеві шведи у побуті досі користуються рідною, старошведською, мовою. До речі, в сучасній Швеції цієї мови вже не розуміють. У селі нині мешкає 108 нащадків рудобородих варягів, а загалом тут живуть представники 14 націй.

До наступної весни!

До наступної весни!

Європейські дні спостереження за птахами — щорічна подія, котра об’єднує тисячі людей, зокрема орнітологів. У 24 країнах світу цими вихідними рахуватимуть птахів і потім через національні центри повідомлять отримані дані до Єдиного європейського центру обліку пернатих. «Перша така світова ініціатива відбулась ще у 1993 році, — розповіла «УМ» в.о. керівника відділу з розвитку Українського товариства охорони птахів Зоряна Лук’янчук. — Незважаючи на те, що перші перелітні птахи з’являються ще наприкінці червня, а деякі гуси летять і в грудні, традиційно дні спостережень за птахами проходять у перші вихідні жовтня, адже саме тоді спостерігається найбільше мігруючих пернатих».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тільки «зеленого» нам тут не вистачало!

Тільки «зеленого» нам тут не вистачало!

В Україні дефіцит аме­риканської валюти: «Нафтогаз» і далі скуповує долари для міждержавних розрахунків, зарубіжні банки гасять кредити, інвестиції в українську економіку призупинилися, плюс світова фінансова криза змушує зарубіжних комерсантів бути обережними. Учора на міжбанківському ринку виникла паніка — долара було мало, а покупців надто багато. Як результат — один «вічнозелений» подорожчав до 5,25. Таким чином, долар вже вийшов за межі валютного коридору: офіційний курс залишається незмінним — 4,85, а «бакс», за задумом Нацбанку, може коливатися у межах чотирьох відсотків. Тобто, не переходити планку 5,05.

Сучасність без Римарука

Сучасність без Римарука

За останні два місяці з життя пішло троє українських письменників першого ряду — в серпні не стало Василя Кожелянка, вересень забрав Юрка Покальчука, а початок жовтня приніс траур за Ігорем Римаруком. Ці «пробоїни» не закриєш у шерензі.

Всі статті рубрики