Мільярди за помахом палички

Мільярди за помахом палички

Лише тиждень тому Верховна Рада ухвалила багатостраждальні зміни до законів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, якими передбачається суттєве збільшення штрафів за порушення ПДР, а керівництво Державтоінспекції вже підраховує майбутні прибутки держбюджету. Начальник Департаменту ДАІ МВС Сергій Коломієць прогнозує, що застосування в повній мірі нового штрафного законодавства вже наступного року може принести до бюджету близько двох мільярдів гривень! За словами генерала, кошти від сплати штрафів, згідно зі змінами до Бюджетного кодексу, зараховуватимуть у рівних частинах як до державного, так і до місцевих бюджетів.

Може, врятувалися самі?

Може, врятувалися самі?

У Міністерстві транспорту та зв’язку України «УМ» розповіли, що пошук восьми членів екіпажу судна, громадянина Росії та семи українців, наразі призупинений. На заваді стали погані погодні умови. «Існує велика вірогідність того, що членів екіпажу на рятувальних плотах хвилі винесли до берегової лінії Болгарії чи Туреччини», — повідомив у вівторок на брифінгу заступник міністра транспорту та зв’язку України, директор Державного департаменту морського та річкового транспорту України Володимир Работньов. За інформацією представника власника судна, всього на суховантажі «Толстой» було п’ять рятувальних плотів, тож у моряків були шанси врятуватися.

Гуляй, солдате!

Гуляй, солдате!

На 1 жовтня, згідно з указом Президента, було призначено початок проведення осіннього призову юнаків до ЗСУ. Проте уряд указ не підписав. Невідомо, що стало причиною халатності: можливо, нинішня політична ситуація — є важливіші справи, а може, уряд на чолі з Юлією Тимошенко таким чином вирішив прискорити процес переходу на контрактну армію.

Відпустіть ракети на пенсію

Відпустіть ракети на пенсію

Одразу два інциденти сталися учора під час навчань Збройних сил України на полігоні Чауда в Криму. Одна ракета зенітно–ракетного комплексу БУК–М1 вибухнула на старті, ледь покинувши пускову установку. Ще дві з комплексу С–300 полетіли в неправильному напрямку і згодом самоліквідувалися в повітрі. На щастя, цього разу обійшлося без жертв.

Постріляємо, як сонце зійде

Постріляємо, як сонце зійде

Про перестрілку районну міліцію вчора вранці сповістив сам власник автівки. За його словами, зловмисники відкрили стрілянину по автомобілю, пошкодивши заднє скло і скло на дверях лівої частини іномарки. У салоні на момент нападу нікого не було, як і поблизу, тож від пострілів ніхто не постраждав.

Донбас «на шару» не катає

Донбас «на шару» не катає

З 1 жовтня ціна за квитки у донецьких трамваях та тролейбусах піднялася з 50 копійок до 1 гривні. В комунальних автобусах, розрахованих на велику кількість пасажирів, — з 75 копійок до гривні. А проїзні квитки подорожчали втричі — з 40 до 130 гривень. Транспортники вважають, що йдеться про «Божі» ціни, адже собівартість перевезення одного пасажира сягає півтори гривні.

СТОЛИЦЯ

СТОЛИЦЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ностальжі», яке поєднує через 300 років

«Ностальжі», яке поєднує через 300 років

Цьогоріч відзначатимемо 300–річчя укладення військового союзу між Україною Мазепи та королем Швеції Карлом ХІІ. Спогад про цю приємну історію раз у раз спливав у розмовах нинішнього шведського монарха Карла ХVI Густава, який позавчора з офіційним візитом прибув до Києва, та Президента України Віктора Ющенка. «Я розповів його величності про ті події, які нас чекають у листопаді, коли відкриватимемо в Батурині музейний комплекс,... і звернувся з проханням направити від імені короля, від імені Швеції відповідно високу делегацію», — розповів журналістам Президент позавчора на прес–конференції. А вчора Карл XVI Густав і королева Сильвія разом із Катериною та Віктором Ющенками стали першими візитерами спеціально до дати відкритої виставки в Історичному музеї.

Всі статті рубрики