Юрій Костенко: Відновлення демократичної коаліції мало реальне. Бодай тому, що над ним ніхто не працює

Юрій Костенко: Відновлення демократичної коаліції мало реальне. Бодай тому, що над ним ніхто не працює

— Юрію Івановичу, від парламентаріїв різних фракцій не раз пролунала думка, що поточний сесійний тиждень у роботі Верховної Ради — вирішальний. І до його завершення парламент або працюватиме з новою коаліцією та спікером, або буде розпущений Президентом. Як на вашу думку, який варіант реальніший?
— Точно сказати, чим завершиться цей тиждень, не може ніхто. Але, як на мене, найбільшою є все–таки вірогідність створення нової коаліції між Блоком Тимошенко і Партією регіонів. Щодо відновлення коаліції у попередньому її форматі й за участі Блоку Литвина, то принаймні у нашій фракції оптимізму з цього приводу немає. Особливо з огляду на те, як активно, наскільки ми знаємо, БЮТ веде переговори з «Регіонами». А нібито бажання реанімувати коаліцію демократичних сил — це все розмови на камери.

«Заморожена» справа

«Заморожена» справа

Учора голову Соціалістичної партії України Олек­сандра Мороза, який вісім років тому оприлюднив «плівки Мельниченка», знову допитували в головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури. Мороз був запрошений у «справі Гонгадзе». Після виходу від прокурорів Олександр Олександрович не розповів про деталі розмови. Втім, сказав журналістам, що, за його інформацією, колишній керівник департаменту зовнішнього спостереження та кримінальної розвідки МВС Олексій Пукач, який проходить обвинуваченим у «справі Гонгадзе», зараз живий і перебуває у Сполучених Штатах.

Про політичне пігмейство і користолюбство

Про політичне пігмейство і користолюбство

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Левку Григоровичу!
Мушу зазначити, що, на жаль, не можу вживати загальноприйнятну форму ввічливості й поваги у таких випадках (Шановний), бо ваша аморальна поведінка мені давно відома. Тому лукавити не хочу. Проте я ніколи публічно про ваші неблаговидні вчинки не висловлювався, дотримуючись етики політв’язня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Усі з усіма

Усі з усіма

Початок найважливішого тижня у роботі Верховної Ради шостого скликання, як охрестили поточну парламентську чотириденку деякі експерти, у сесійній залі нічим особливим не відзначився. «На люди» законодавці гострих політичних питань не обговорювали, трибуну не блокували й навіть не побилися. Адже головні політичні процеси відбувалися далеко від телекамер і цікавих журналістських очей. «Переговори» — саме це слово тепер найчастіше лунає в кулуарах. Чи сформує Блок Тимошенко коаліцію з Партією регіонів? Чи розпустить Президент Верховну Раду як таку, що так і не спромоглася сформувати нову більшість? Чи вдихне Блок Литвина друге дихання у коаліцію БЮТ із «НУНС»? Саме від них, від переговорів, залежить, якою буде відповідь на це запитання. «Настав той момент, коли всі домовляються з усіма», — визнавали ті з політиків, хто чесніший. І хоча, судячи з інформації, яка долинала з–за лаштунків політичної сцени, найреальнішою, принаймні станом на вчора, виглядала можливість народження нової, «тимошенківсько–януковицької» більшості, напевне прогнозувати розвиток подій не взявся б ніхто.

Всі статті рубрики