Відлуння води

Відлуння води

По кілька місячних норм опадів випало у західних областях, починаючи з середини вересня. Як повідомляє Укргідрометцентр, у Львівській області випало 85—240 % від місячної норми, в Івано–Франківсь­кій — 85—145 %, у Чернівецькій — 110—118 %, у Закарпатській — 50—86%, у Тернопільській — 129—180 %, у Він­ницькій — 112—195 %. Уже з 16 вересня рівень води в річках повільно попов­з угору, зокрема на ділянках Дністра та його притоках Бистриці та Стр’яжі на Львів­щині, а також на ділянках Тиси, Прута.

Форс–мажор для батареї

Форс–мажор для батареї

Рішення про підключення до теплопостачання у випадку, коли необхідно розпочати обігрів до початку офіційного опалювального сезону, приймаються органами місцевого самоврядування за розпорядженням губернаторів, пояснюють «УМ» в обласних адміністраціях. Відтак місцеві ОДА мають надіслати головам райдержадміністрацій листи з рекомендаціями розпочати опалювальний сезон у дошкільних закладах та лікарнях у зв’язку з різким похолоданням. Проте реакцію чиновників на місцях важко назвати оперативною. Звіти про перелік підключених населених пунктів не рясніють географічними назвами.

Готель на кістках

Готель на кістках

В Італії під уламками будівлі загинув український заробітчанин. Ще двоє робітників потрапили до лікарні з тяжкими пораненнями. Про це повідомило Генеральне консульство України в Мілані. Трагедія трапилась уранці в понеділок на острові Мурано у Венеції. Міністерство закордонних справ України узяло справу під свій контроль.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бабушкінська «наркота» під міліцейським прикриттям

Бабушкінська «наркота» під міліцейським прикриттям

Як зізнався мінстр внутрішніх справ Юрій Луценко, прибути до Дніпропетровська його спонукали співробітники... Крим­ського управління боротьби з організованою злочинністю. Вони виявили відразу три нарколабораторії в Бабушкінському районі Дніпропетровська. В участі у такому промислі підозрюють місцевих міліціянтів. Наразі начальника Бабушкінського райвідділу МВС відсторонено від обов’язків до завершення службового розслідування.

Здай аналізи «даішнику»

Здай аналізи «даішнику»

Українська ДАІ обіцяє невдовзі переозброїтись, замінивши давно і добре відомі всім водіям трубки для виявлення випарів алкоголю двома новими приладами, за допомогою яких можна буде просто на місці з точністю до проміле вимірювати вміст алкоголю в крові. «Перший прилад, простіший і дешевший (його ціна — 1000 гривень), за допомогою експрес–аналізу буде лише визначати наявність алкоголю в крові водія, не встановлюючи дози. Другий — вимірюватиме кількість алкоголю в організмі водія з точністю до проміле. Його вартість становить 18 000 гривень», — розповів «УМ» начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць.

«Силіконова» Алупка

«Силіконова» Алупка

На момент написання цих рядків, як повідомили «УМ» у прес–службі місцевого Головного управління МНС, аварійним бригадам удалось «перехопити» фекальні потічки, що до цього майже три дні впереміш із підземними водами крутосхилами збігали просто у море поблизу Алупки. Далі цю «ароматну» суміш будівельники компанії–підрядника і фахівці міськводоканалу мають спрямувати обвідним колектором, сто десять метрів якого потрібно ще прокласти в найближчий тиждень.

Погрипуємо з Брісбен

Погрипуємо з Брісбен

Як повідомив журналістам директор Українського центру грипу й гострих респіраторних вірусних інфекцій професор Аркадій Фролов, цієї зими Україна отримає новий штам грипу. Інфекцію представить комбінація вірусних штамів А «Брісбен 1», «Брісбен 2» та В «Флорида». «Досі в Україні були два останні штами, а «Брісбен 1» для мешканців країни новий», — зазначив експерт.

Комунальників —під нагляд

Комунальників —під нагляд

Відтепер у Черкасах капітальні та поточні ремонти за принципом «тяп–ляп», до якого так звикли комунальники міських ремонтно–експлуатаційних управлінь (РЕУ), не пройдуть. Міська рада видала розпорядження, що з цього понеділка контролювати якість ремонтних робіт у житлових будинках обов’язково будуть їхні мешканці. Піти на такий крок змусили численні скарги городян на неякісну роботу комунальників.

Всі статті рубрики