Робота на себе

Робота на себе

Законодавцям так сподобалося працювати, що вони вирішили продовжити собі задоволення ще й на наступний тиждень. Учора парламентарії 325 голосами «за» (голосували фракції БЮТ, Партії регіонів та Блоку Литвина, а також троє представників «НУНС» — Омельченко, Гриценко і Яценюк) внесли зміни до розкладу поточної сесії. Відтак наступний тиждень, на якому, згідно з календарним планом, нардепи мали працювати в округах, знову буде сесійним.

То чи було вето?

То чи було вето?

Увечері 18 вересня, коли спливав термін, відведений на це Конс­титуцією, Президент застосував право вето до законів, ухвалених парламентом на початку місяця силами фракцій Блоку Тимошенко, Партії регіонів та комуністів. Як повідомила заступник голови секретаріату Президента Марина Ставнійчук, Віктор Ющенко повернув на повторний розгляд до Верховної Ради закони про організацію і порядок діяльності ВР, про дисциплінарний статут Держслужби спецзв’язку та захисту України і про тимчасові слідчі комісії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Які тут із тимчасового? Злазьте»

«Які тут із тимчасового? Злазьте»

Учора Конституційний Суд оприлюднив свої рішення одразу з двох резонансних питань.
По–перше, згідно з вердиктом КС, коаліцію у Верховній Раді можуть формувати винятково фракції. Ідеться про подання 105 депутатів, які просили Суд витлумачити статус демократичної коаліції після заяв про вихід із її лав депутатів Бута й Рибакова. Тепер, коли коаліція БЮТ і «НУНС» розвалилася, вердикт Конституційного Суду вже не є аж таким актуальним. Але хай там як, а, за висновком КС, статтю 83 Основного закону слід розуміти так, що коаліція існує, якщо її утворили фракції, «кількість депутатів у яких становить більшість від конституційного складу ВР».

Всі статті рубрики