НОВИНИ ПЛЮС

20.09.2008

Польща і Європи закликають Ющенка й Тимошенко миритися

Прем’єр–міністр Польщі Дональд Туск передав Президентові України Ющенку й главі уряду Тимошенко послання Євросоюзу про необхідність створення стабільної ситуації в Україні. Як передає УНІАН, про це Туск повідомив учора на спільній прес–конференції з українською колегою Тимошенко. Говорячи про зміст послання, польський прем’єр відзначив, що «проведення Євро–2012, ситуація на Кавказі, здійснення східноєвропейського партнерства і євпропейський курс України — для всього цього необхідна стабільність і в Україні, і в регіоні».

Зранку Дональд Туск мав зустріч із Віктором Ющенком. Під час бесіди сторони дали високу оцінку подальшому прогресу у двосторонніх відносинах України та Польщі, а центральною темою зустрічі стала підготовка двох країн до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Ющенко відзначив, що в Україні роботи із підготовки до Євро–2012 просуваються за графіком, «усі об’єкти будуть введені своєчасно». Президент висловив переконання, що найближчими днями стратегічна рада УЄФА прийме «фінальне позитивне рішення» щодо подальшої підготовки України та Польщі до Євро–2012.

Позиція «НУНС» щодо коаліції

Фракція «НУНС» має наміри оприлюднити найближчим часом документ, у якому будуть прописані умови («програмові принципи») входження «Нашої України — Народної самооборони» до нової коаліції. Про це вчора на брифінгу заявив лідер фракції «НУНС» В’ячеслав Кириленко. При цьому він зазначив, що в одному з пунктів може йтися про неможливість ведення коаліційних переговорів із Партією регіонів та комуністами.

Запит щодо Балоги

Верховна Рада направила запит народного депутата від БЮТ Володимира Пилипенка до міністра внутрішніх справ Луценка щодо притягнення до відповідальності глави секретаріату Президента Віктора Балоги нібито за здійснення корупційних дій.