Чехія в нас вірить

Чехія в нас вірить

Прем’єр–міністр Чехії переконаний, що Україна розв’яже свої внутрішньополітичні проблеми в демократичний спосіб і «далі просуватиметься в напрямі євроатлантичної інтеграції». На цьому Мірек Тополанек наголосив учора в Києві по завершенні українсько–чеських міжурядових переговорів.

Банкова — за троїсту коаліцію з БЮТ,

Банкова — за троїсту коаліцію з БЮТ,

Віктор Ющенко сподівається на відновлення демократичної більшості у Верховній Раді та її роботу на реалізацію національних інтересів України. «Президент України неодноразово наголошував, що він є прихильником існування демократичної більшості у парламенті. Адже саме така більшість може бути спроможною реалізувати курс на європейську інтеграцію України і її демократичний розвиток», — так окреслив учора позицію керівника держави заступник голови секретаріату Президента Андрій Кислинський. Основою для такої більшості, за словами представника Банкової, цілком може стати союз «Нашої України — Народної самооборони», Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Володимира Литвина, про що останнім часом говорять політики.

По здирництву — меморандумом?

По здирництву — меморандумом?

Позавчора Президент Віктор Ющенко провів зустріч із міністром транспорту і зв’язку Йосипом Вінським та головою Національної спілки журналістів Ігорем Лубченком. Знову йшлося про ситуацію, що склалася в Україні з розповсюдженням періодичної преси, зокрема — про тарифи на доставку газет по регіонах, яку здійснює державне підприємство «Укрпошта». Нагадаємо, ця ж тема була порушена на зустрічі Лубченка з Ющенком чотирма днями раніше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Парламентське «коаліцтво»

Парламентське «коаліцтво»

«Шановні народні депутати, — після коротенького вступу Арсеній Яценюк перейшов до основної частини свого ранкового виступу, — Я змушений виконати свій конституційний обов’язок. Для когось він довгоочікуваний, а для мене надзвичайно сумний: я офіційно оголошую про припинення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України, створеної «Нашою Україною — Народною самообороною» і Блоком Юлії Тимошенко 29 листопада 2007 року. Крапка. Шановні колеги, хтось хоче хвилину мовчання? Та не потрібно».
На годиннику було 10:07. На цій позначці хронометр зафіксував останню мить коаліції, за яку на виборах 30 вересня 2007–го проголосувала більшість українських виборців. Дехто з депутатів від Партії регіонів театрально втирав сльози.

Не проїмо, так розвинемось

Не проїмо, так розвинемось

Кабінет Міністрів Тимошенко — не популісти, і бюджет, розроблений урядом на наступний рік, є бюджетом розвитку, а не проїдання. Про це заявила Прем’єр–міністр, презентуючи вчора проект головного кошторису держави–2009.

Всі статті рубрики