Чехія в нас вірить

17.09.2008

Прем’єр–міністр Чехії переконаний, що Україна розв’яже свої внутрішньополітичні проблеми в демократичний спосіб і «далі просуватиметься в напрямі євроатлантичної інтеграції». На цьому Мірек Тополанек наголосив учора в Києві по завершенні українсько–чеських міжурядових переговорів.

Натомість українська колега Тополанека Юлія Тимошенко у заяві для преси уникнула оцінки внутрішньої політичної ситуації в Україні. Зате висловилася щодо військового конфлікту між Росією та Грузією. «Наша позиція з прем’єр–міністром Чехії, власне, і з Євросоюзом щодо військового конфлікту в Грузії є спільною і однозначною: ми підтримуємо цілісність території Грузії, ми підтримуємо європейський план врегулювання конфлікту. Ми є партнерами в тому, щоб здійснювати врегулювання конфлікту в найкоротші терміни», — заявила Тимошенко.

У рамках міжурядових переговорів прем’єр–міністри України і Чехії підписали протокол про внесення змін до міжурядової угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій та обмінялися грамотами про ратифікацію міждержавного договору про правову допомогу в цивільних справах.