Не проїмо, так розвинемось

17.09.2008
Не проїмо, так розвинемось

Учора Юлія Тимошенко заявила, що її уряд протримається довго. (Фото Укрінформ.)

Кабінет Міністрів Тимошенко — не популісти, і бюджет, розроблений урядом на наступний рік, є бюджетом розвитку, а не проїдання. Про це заявила Прем’єр–міністр, презентуючи вчора проект головного кошторису держави–2009.

«Коли кажуть, що це — уряд популістів, бо вони ж усе викидають на соціальні видатки й нічого не лишають на розвиток, то насправді так політики з політиками борються», — зауважила ЮВТ. А насправді — «нічого подібного», оскільки за урядовим проектом бюджету–2009 «видатки розвитку ми збільшимо на 79,5% порівняно з минулим роком». Тимошенко повідомила: якщо минулого року на розвиток було виділено 56,1 мільярда видатків, то у 2009–му планується понад 100 мільярдів.

Водночас Прем’єр–міністр зазначила, що реалізація соціальних програм також залишиться пріоритетом Кабміну. Зокрема, уряд має намір збільшити зарплату бюджетникам у середньому на 34,3%. Пріоритетними Тимошенко назвала оборонну, вугільну, космічну галузі, ядерну енергетику, літакобудування тощо. Усі пропозиції та зауваження, висловлені під час презентації проекту Держбюджету на 2009 рік запрошеними на захід представниками громадськості та організацій, за словами Прем’єра, будуть проаналізовані й враховані при доопрацюванні документа між першим і другим читанням законопроекту у Верховній Раді.

Окрім того, очільниця Кабміну запевнила, що її уряд працюватиме ще довго. «Сьогодні відбулися не дуже симпатичні політичні події. Але я хочу вас запевнити, що уряд працюватиме тривалий час, працюватиме успішно. Це «буря у склянці», а ми з вами робимо нормальну справу, яка потрібна всій країні», — наголосила Тимошенко.