Морські рани

Морські рани

Затяті захисники довкілля в особі активістів Кримської асоціації «Екологія та світ» не перестають підживлювати тривоги кримчан, і особливо потенційних курортників, можливими загрозами, які таять для коси Тузла та Азово–Керченського узбережжя залишки минулорічної аварії російських танкерів. Наприклад, випливанням із морських глибин усе того ж російського мазуту і, відповідно, повторного забруднення ним пляжів геть усього Східного Криму.

Місто великого машинобудування

Місто великого машинобудування

У вівторок корпорація «Богдан» святкувала урочисту подію: відтепер на території колишнього заводу будматеріалів діятиме завод з виробництва вантажних авто. Вже створено 500 робочих місць, але загалом на новому підприєм­стві працюватимуть 3000 черкащан. З конвеєра заводу сходитиме одна малотоннажна вантажівка — Isuzu NLR85AL та дві середньотоннажні — Isuzu NQR71P/R і NMR85l, які переобладнуватимуть під «швидку», евакуатори та спеціальні міліцейські автівки. За кілька років виробництво таких машин сягне 15 тисяч штук щорічно. Їх постачатимуть не тільки на український ринок, а й у Російську Федерацію.

Гнатимемо Леніна жердиною

Гнатимемо Леніна жердиною

Донеччанам не звикати до того, що доводиться мешкати чи просто ходити вулицями, названими на честь своїх живих земляків. Адже в обласному центрі є вулиці імені Юхима Звягільського та імені Валентина Ландика (керівники шахти імені Засядька та «Норду», відповідно. — Авт.). Свого часу компанію їм міг скласти і уславлений рекордсмен світу Сергій Бубка, пам’ятник якому встановили у центрі міста, поблизу НСК «Олімпійський». І нині тут знову повертаються до ідеї назвати одну з вулиць на честь відомого у всьому світі спортсмена. Причому цього разу йдеться не про якусь заштатну вуличку на околиці, а про одну з центральних магістралей — проспект імені Ілліча.

Всі статті рубрики