Місто великого машинобудування

11.09.2008

У вівторок корпорація «Богдан» святкувала урочисту подію: відтепер на території колишнього заводу будматеріалів діятиме завод з виробництва вантажних авто. Вже створено 500 робочих місць, але загалом на новому підприєм­стві працюватимуть 3000 черкащан. З конвеєра заводу сходитиме одна малотоннажна вантажівка — Isuzu NLR85AL та дві середньотоннажні — Isuzu NQR71P/R і NMR85l, які переобладнуватимуть під «швидку», евакуатори та спеціальні міліцейські автівки. За кілька років виробництво таких машин сягне 15 тисяч штук щорічно. Їх постачатимуть не тільки на український ринок, а й у Російську Федерацію.

«Інвестиції у будівництво автозаводу склали 100 мільйонів гривень. Ще 250 мільйонів плануємо вкласти у виробництво. Цього року маємо намір випустити близько двох тисяч автомобілів і спецтехніки», — зазначив на урочистому відкритті автозаводу президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук.

До речі, це вже другий автомобільний завод у Черкасах. Перший, потужністю 150 тисяч легкових автівок на рік, корпорація відкрила на базі колишнього заводу «Ротор» у червні. Тож, за словами черкаського «губернатора» Олександра Черевка, область стає регіоном великого машинобудування.