Фантазуймо всім світом

Фантазуймо всім світом

Зірки фантастики на «Зоряний міст» почали з’їжджатися за кілька днів до початку. По–перше, ювілей — це завжди цікавіше, ніж зазвичай. По–друге, харківський конвент став настільки популярним, що письменники, видавці, журналісти, які з року в рік відвідують цю літературну тусовку, вже не мислять середину вересня без неї. Тож до Харкова прибуло 350 гостей із 52 країн світу, серед яких чимало зірок міжнародного штибу.

Подаруй мені бруківку

Подаруй мені бруківку

У місті, яке активно готується відзначити своє 600–ліття, чергове ноу–хау — цілу вулицю викладуть іменною бруківкою. Тобто кожен бажаючий може замовити камінь, на якому напишуть його ім’я або ім’я коханої чи коханого. Вулиця Омеляна Поповича, на якій планується викласти оригінальну бруківку, невелика, але в центрі міста і закінчується біля костелу Серце Ісуса. Бажаючих увічнити себе вже достатньо. Поки що виклали 19 плит, а найпершу, з іменем колишнього мера міста Володимира Доцюка, якому такий подарунок зробив син, заклав міський голова Чернівців Микола Федорук.

Мій «дах» — сам Космос!

Мій «дах» — сам Космос!

Кіоски можна з упевненістю назвати дітьми перебудови. Вони з’явилися на наших вулицях у буремні 90–ті й стали частиною життя кожного киянина, а для когось — ще й постійним джерелом невдоволення. До останніх належить і київський мер Леонід Черновецький. У червні КМДА прийняла постанову, згідно з якою кількість малих архітектурних форм, МАФів (саме так називаються кіоски на бюрократичному «новоязі»), має скоротитися в кілька разів.

Жити стало смішніше...

Жити стало смішніше...

У перервах між сесіями (якими столичні депутати себе не надто перевтомлюють, бо попередня відбулася 28 серпня, а наступна розпочнеться 18 вересня) активно працюють комісії Київради. Одна з них — з питань земельних відносин — опікувалася концепцією розташування у столиці багатоповерхових будинків. Друга — бюджетна — вишукувала шляхи поповнення міської скарбниці. Результати роботи, як завжди, вражають.

Відбій хімічної атаки

Відбій хімічної атаки

У вівторок на станції Красноармійськ зійшов з рейок вантажний поїзд, що прямував із Казахстану. У п’яти вагонах–цистернах, які злетіли з рейок усіма колесами, був небезпечний вантаж — бутан та бутанова суміш. Утім, як повідомили у прес–службі Донецької залізниці, ніякої загрози для навколишнього середовища немає, бо цистерни не пошкодилися. На місце пригоди оперативно прибув відновний потяг та бригада ремонтників, і згодом вагони–цистерни вже поторохкотіли за місцем призначення.

Дихайте, повітря в нормі

Дихайте, повітря в нормі

Увечері та в ніч на середу фахівці облуправлiння МНС щогодини заміряли хімічне забруднення атмосфери в північно–західній частині Одеси. Приводом став схожий на сірководневий різкий запах, що поширився в пообідню пору 9 вересня. Заміри повітря засвідчили, що концентрація сірководню становить 1–2 мг/куб. на метр при гранично допустимому рівні 10 мг/куб., а аміаку — 4 мг/ куб. на метр при допустимому вмісті 20 мг/ куб. Під час нічних замірів на вулицях Балкiвськiй, Академіка Воробйова, Вапнянiй, Головковськiй, Мельницькiй і М’ясоїдівськiй, а також бiля нафтопереробного заводу сірководень у повітрі вже не фіксувався.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Він був тринадцять разів людиною

Він був тринадцять разів людиною

«Пішов із життя відомий український письменник Юрко Покальчук. На жаль, люди вічно не живуть... Але дехто отримує від Бога шанс пожити трохи довше у своїх творах. Видавництво «Кальварія» висловлює скорботу та співчуття рідним і близьким покійного», — повідомляється на сайті видавництва, де найбільше виходили у світ книжки Юрія Покальчука.

Всі статті рубрики