Арсенал, якого більше немає

Арсенал, якого більше немає

Учорашній ранок із зони арсенального лиха приніс першу оптимістичну новину. Військові повідомили, що снаряди на лозівських складах більше не вибухають, і сюди для очищення території від осколків та уцілілих боєприпасів можуть нарешті прийти сапери. Усього в зоні НП працюватиме 11 груп розмінування, до складу яких входить майже 70 фахівців та більше десятка одиниць спецтехніки. На допомогу харків’янам із Дніпропетровська виїхала колона з військовими, пожежними танками, засобами зв’язку, польовими кухнями та наметами. Очікується й прибуття повітряно–десантної бригади, яка візьме в оточення трикілометрову зону НП. Наразі сапери розчищають місце для бронетехніки, яка гаситиме вогонь у складах.

Дарунок від гетьмана

Дарунок від гетьмана

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Він приблизно 15–го розміру, тож черкаські археологи переконані — належав комусь із жінок. Можливо, перстень із бірюзою носив навіть хтось із родини Богдана Хмельницького. Прикрасу знайшли на півметровій глибині, коли готували місце під фундамент садиби — музею гетьмана. «За 15 років роботи я вперше бачу таку знахідку.

Хабар відстоїмо мордобоєм

Хабар відстоїмо мордобоєм

Затримання працівника податкової міліції Подільського району міста Києва на хабарі в розмірі 500 американських доларів проводили київські міліціонери. Причому «брали» нечистого на руку колегу «на гарячому». Утім коли правоохоронці заходилися оформляти матеріали на затриманого, з’явилися колеги «погорільця» з Подільської РДПІ, які почали перешкоджати доправленню затриманого в прокуратуру Києва. Принаймні, за деякою інформацією, викликана на підмогу група співробітників управління податкової міліції буквально «відбила» в міліціонерів свого колегу, застосувавши фізичну силу та спецзасоби, після чого сховала його в будівлі відділу податкової міліції Подільського району.

Президентська вулиця

Президентська вулиця

Уже за півтора місяця в селі Петрилів Тлумацького району Івано–Франківської області з’явиться вулиця, яка носитиме ім’я чинного глави держави. Такий випадок іменування вулиці на честь Президента – перший за історію країни. «На знак поваги до Президента України, який активно сприяв роботі щодо ліквідації наслідків липневої стихії, громада села вирішила назвати іменем Віктора Ющенка вулицю, на якій зведуть дев’ять будинків для постраждалих родин», — повідомили в прес–службі голови Івано–Франківської облдержадміністрації. А в Петрилівській сільській раді додали, що Віктор Ющенко не раз відвідував постраждале село: «Ніхто з наших односельчан раніше навіть не міг подумати, що матимемо таку вулицю. Це дуже велика подія для села».

Значок або щоденник!

Значок або щоденник!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як повідомляють у відділі зв’язків із громадськістю Управління ДАІ Києва, з 20 серпня по 20 вересня Департамент ДАІ проводить загальнодержавний рейд «Увага! Діти на дорозі!». Таким чином протягом місяця до українських школярів, зокрема і київських, буде прикута пильна увага правоохоронців.

Літо попрощається дощем

Літо попрощається дощем

Відтепер суха сонячна погода зміниться на більш актуальну — осінню й прохолодну. Як прогнозують синоптики, від сьогоднішнього дня передбачається погіршення погодніх умов. Зокрема, в Українському Гідрометеоцентрі ще вчора оголосили про штормове попередження.

Україну «заПАРило»

Україну «заПАРило»

На офіційному сайті конкурсу «Міс Світу» днями з’явилась інформація, що 58–й фінал відбудеться не в Україні, а в столиці Південно–Африканської Республіки Йоганнесбурзі в середині грудня. Як уже повідомляла «УМ», раніше йшлося лише про перенесення фіналу в Україні з 4 жовтня на початок листопада.

Зміїні зони

Зміїні зони

У Міжнародного суду Організації Об’єднаних Націй нарешті дійшли руки до суперечки України та Румунії за шельф та виняткові економічні зони в чорноморському прикордонні навколо острова Зміїний. Отож, з 2 по 9 вересня обидві сторони матимуть по три години протягом шести днів, аби усно навести свої аргументи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики