Діаспора струснула Київ

Діаспора струснула Київ

IX Конгрес Світового конгресу українців, що відбувся перед Днем Незалежності в Українському домі, як завжди, подарував радість представникам діаспори. За словами голови оргкомітету Марії Шкамбари, основним питанням цьогорічного зібрання стало налагодження координації між всіма українськими організаціями світу, яких є сотні. Конгрес також ухвалив резолюції щодо членства України в НАТО і щодо підтримки Грузії як цілісної незалежної держави. «Заяву СКУ про Грузію вже перекладено кількома мовами і передано до газет різних держав світу, де є українська громада», — розповіла «УМ» пані Марія.

Згоріли живцем

Згоріли живцем

Місцеві правоохоронці продовжують розслідувати передумови жорстокої розправи, що сталася на хуторі Балаган поблизу Красноармійська. У житловому вагончику заживо згоріла сім’я — двоє дорослих і восьмирічна дівчинка. Нещасні не мали жодних шансів на порятунок, адже зловмисники перед тим, як підпалити тимчасове помешкання, зачинили і заблокували вихід із нього.

Іван Павло ІІ — сусід Катерини ІІ

Іван Павло ІІ — сусід Катерини ІІ

Пам’ятник покійному понтифіку відкрили днями в Одесі, в присутності єпископів і священиків Римо–Католицької і Греко–Католицької церков, представників генконсульства Республіки Польща в Одесі, а також гостей із Бельгії, Італії, Польщі, Білорусі та Росії.

Серпень квітує

Серпень квітує

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Виставка квітів, присвячена Дню Не­залежності України, цьогоріч демонструє уміння українських майстрів ландшафтної архітектури у створенні тривимірних композицій. Об’ємні «чуттєві» інтерпретації на тему «Кохання», «Сум», «Мудрість», «Гармонія» — це листівки–вітання дер­жаві до 17–ї річни­ці Незалежності.

Серце без альтернативи

Серце без альтернативи

Василь Кожелянко помер 22 серпня. Як повідомляють інформагенції, причиною передчасної смерті письменника був серцевий напад. Авторові жанру «альтернативна історія», який забезпечив письменникові місце в першому ешелоні сучасних українських літераторів, ішов усього лише 52 рік...

Колективна «свідомість»

Колективна «свідомість»

Уже цього тижня в українській пресі з’являться перші напрацювання журналістського бюро розслідувань «Свідомо», що створив Єгор Соболєв, відомий за програмою «Час» на П’ятому каналі. Журналісти «Свідомо» працюватимуть над матеріалами, що потім пропонуватимуться газетам та журналам. Як розповів «УМ» Єгор Соболєв, метою проекту є створення мережі журналістів, що працюватимуть «на всіх і одночасно» і ні від кого не залежатимуть. Цієї весни Єгор Соболєв звільнився з П’ятого каналу — його програма «Час» була закрита, а ідею іншого проекту керівництво не підтримало.

«Лихач» у погонах

«Лихач» у погонах

У місті Мерефа, що неподалік від Харкова, водій «Жигулів» збив місцевого жителя, який зі складним переломом стегна потрапив до районної лікарні. Автівкою керував працівник міліції з 13–річним стажем служби в правоохоронних органах, який, крім усього, ще й був добряче напідпитку.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Червоний «кляп» у рот журналіста

Червоний «кляп» у рот журналіста

У ефірі державної телекомпанії «Крим» саме повинна була вийти півторагодинна програма з питань євроінтеграції «Зелений коридор», де в прямому ефірі мали дискутувати про євроатлантичну інтеграцію України керівник Центру інформації та документації НАТО в Києві Мішель Дюре, офіцери російського та українського флотів, а також представники громадськості й політичних сил пів­острова. Перед початком передачі до студії увірвалася група комуністів на чолі з депутатами кримського парламенту і, скандуючи та штовхаючи журналістів і запрошених, примусили керівництво ДТРК «Крим» припинити прямий ефір, передає УНІАН.

Конституція "осиротіла"

Конституція "осиротіла"

25 серпня о 21.30 під Узином (Білоцерківський район Київської області) в дорожньо–транспортній пригоді загинув народний депутат України (член Блоку Литвина) Михайло Сирота. Його машина зіткнулася з автомобілем Деу «Ланос», за кермом якого був 23–річ­ний місцевий житель. Водій «Ланоса», як і Михайло Сирота, помер на місці аварії. Дружину нардепа в тяжкому стані доправили в лікарню — її життю, як кажуть медики, загрози немає. Міліція, за твердженням телевізійників, які прибули під Узин значно раніше за правоохоронців, на місце трагедії не поспішала — перші інспектори та слідчі з’явилися лише близько восьмої ранку.

Всі статті рубрики