Відповідальність беруть каракурти

Відповідальність беруть каракурти

Про загадкових павуків на Томаківщині нині тільки й розмов. Людський поголос розносить все нові чутки, страшніші одна за одну. Найбільше балачок — про каракуртів. Проте лікар–анестезіолог Томаківської Центральної райлікарні Ігор Бєлан із такими категоричними висновками не згоден: потерпілі описують різних павуків, каже він. Саме тому й протикаракуртову сиворотку їм не вводили. Щоправда, клінічні прояви в усіх досить схожі: почервоніння враженого місця, набряк тканин, сильний головний біль, «стрибки» артеріального тиску...

Будьте, як у морі

Будьте, як у морі

Напередодні чергового візиту до Донецька експертів УЄФА, які перевіряють рівень готовності шахтарської столиці до проведення Євро–2012, керівні донеччани не приховують свого хвилювання. Адже, чого гріха таїти, спортивні об’єкти і особливо дороги та транспорт поки не відповідають вимогам, що могли б задовольнити перевіряючих, а затим і численних закордонних гостей. А готелів у місті, попри зведення низки нових, взагалі не вистачає. Отож, шукаючи вихід із ситуації, господарі не виключають і не зовсім традиційних варіантів для розв’язання згаданої проблеми. Приміром, з’явився намір влаштувати для гостей Євро «донецького розливу» комфортабельні готелі на плаву. Цю ідею, зокрема, нещодавно озвучив міський голова Донецька Олександр Лук’янченко.

У гості до чапель і сайгаків

У гості до чапель і сайгаків

Попри те, що фестиваль лише набирає обертів, він уже встиг прикувати до себе увагу з боку громадськості, туристичних, курортних організацій і керівників різних регіонів України. Попередні два творчі з’їзди журналістів, які висвітлюють туристичну тематику, відбувалися на Сумщині (курорт «Буймерівка») та Івано–Франківщині — «Буковель». Цього року відразу кілька регіонів пропонували прийняти в себе фестиваль. Вибір зупинився на Херсонщині.

Полювання на дим

Полювання на дим

Окрім несамовитої серпневої спеки, черкащан у ці дні, особливо у вечірній та нічний час, дістає ще й їдкий дим. Через це городяни не можуть відкрити навіть кватирки. А все тому, що безсовісні мешканці міста тишком–нишком і під покровом темряви спалюють сміття. Грішать цим і двірники, про що обурені громадяни не раз скаржилися міській владі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики