Полювання на дим

22.08.2008

Окрім несамовитої серпневої спеки, черкащан у ці дні, особливо у вечірній та нічний час, дістає ще й їдкий дим. Через це городяни не можуть відкрити навіть кватирки. А все тому, що безсовісні мешканці міста тишком–нишком і під покровом темряви спалюють сміття. Грішать цим і двірники, про що обурені громадяни не раз скаржилися міській владі.

Тому в місті вирішили створити мобільну групу екологів, котра ловитиме за руки паліїв. Як розповів «УМ» начальник відділу екології та раціонального природокористування Черкаського міськвиконкому Володимир Гусаченко, у неї ввійшли п’ять працівників міськвідділу екології. Усі вони, в тому числі і сам пан Володимир, чергуватимуть і реагуватимуть на скарги жителів міста. «Ми вже виїздили на такі виклики по вулиці Пацаєва та Ватутіна. Складаємо на паліїв протокол, який передаємо на розгляд адмінкомісії. За подібне порушення вони повинні заплатити штраф — до 119 гривень», — пояснює Володимир Гусаченко.

Повідомляти про те, де горить сміття чи листя, городян закликають в оперативну службу міськвиконкому за номером «005». Щоправда, на дзвінки відповідають дуже непривітні дядьки, які й слухавку можуть кинути — це «УМ» відчула на собі.