У гості до чапель і сайгаків

22.08.2008

Попри те, що фестиваль лише набирає обертів, він уже встиг прикувати до себе увагу з боку громадськості, туристичних, курортних організацій і керівників різних регіонів України. Попередні два творчі з’їзди журналістів, які висвітлюють туристичну тематику, відбувалися на Сумщині (курорт «Буймерівка») та Івано–Франківщині — «Буковель». Цього року відразу кілька регіонів пропонували прийняти в себе фестиваль. Вибір зупинився на Херсонщині.

Організатори — Асоціація журналістів «Ту­ристичний прес–клуб України» за підтримки Державної служби туризму і курортів України і Херсонської облдержадміністрації — зазначають: у результаті 250 публікацій, телесюжетів та радіопрограм, що з’явилися після попередніх фестивалів, збільшилася кількість туристів, які відвідали регіони, де відбувався захід. Голова Нацради з питань культури і духовності при Президенті України Микола Жулинський наголошує: поки що виїзний туризм у нас набагато активніший, ніж внутрішній. «Маємо пережити миті відкриття власної країни, доки новітні олігархи ще не знищили всю природну красу, що вони, на жаль, активно роблять...», — зазначив Микола Григорович.

Упродовж трьох днів учасники та гості фестивалю ознайомляться з екскурсійними маршрутами Херсонщини, зокрема відвідають єдину в Європі пустелю «Олешківські піски», побувають в Азово–Сиваському національному природному парку (острів Бірючий) і дельті Дніпра з її первинними плавнями, які потребують захисту. А ще, обіцяє заступник голови Херсонської облдержадміністрації Лариса Оленковська, «туристичні» журналісти побачать унікальних тварин, сайгаків, чапель, білі лілеї, почують іволгу і відчують аромат автентичного полинового степу.