Що лічильник покаже

Що лічильник покаже

У День знань українців чекає неприємний «сюрприз» від Національної комісії регулювання електроенергетики України. У четвер комісія вперше за два роки переглянула роздрібні ціни на природний газ для населення, таки наважившись їх збільшити. При цьому українцям без газових лічильників доведеться заплатити більше. Середнє ж роздрібне зростання цін на газ для населення становитиме близько 13—14 відсотків — підрахували експерти.

«Вишенька» для міністра

«Вишенька» для міністра

До 60 тисяч гривень планують урядовці обмежити витрати на придбання службового транспорту державними чиновниками. Постанова, котру опрацювали у Департаменті фінансів органів державного управління Мінфіну, стосується держслужбовців усіх рівнів. Відтак уряд ставить собі за мету зрівняти у «транспортних» правах чиновниць­ку армію. Втім посадовці, котрі вже мають у своєму розпорядженні німецьких «меринів», особливо не постраждають — відбирати «бехи», «бентляки», «майбахи» і їм подібні у чиновників не будуть. А от новачкам у владних структурах доведеться помучитись при виборі автівки.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хроніки відродження з води

Хроніки відродження з води

Вісім населених пунктів і 149 житлових будинків залишаються підтопленими в західних областях України — така офіційна інформація Міністерства з надзвичайних ситуацій. Протягом учорашньої ночі в Карпатському регіоні опадів не було і на річках спостерігався спад рівнів води. Приплив води до Дністровського водосховища також зменшився. Натомість біля Могилів–Подільського у Вінницькій області рівень води протягом минулої доби виріс на 79 сантиметрів і перевищував нульову позначку на чотири метри 14 сантиметрів. Затопленою залишається й автодорога Одеса — Рені та межиріччя Дністр — Турунчук.

«Привіт. Я — Мел ГІПСон»

«Привіт. Я — Мел ГІПСон»

Поки Прем’єр дискутує з Президентом на тему доцільності військового параду, Майдан Незалежності окупували білі чоловічки. Саме білі, а не зелені — тому це не акція проти Черновецького, але також перформенс із соціальним підтекстом. Якщо підійти до котроїсь із дванадцяти гіпсових статуй (десятеро зображують дітей, двоє — дорослих), вони заговорять. Очевидно, спрацьовують сенсори, вмонтовані всередину гіпсу. «Привіт, поговори зі мною, — запропонує каменюка. — Я Артем, мені сім років».

Рятуйте дуба!

Рятуйте дуба!

Семисотрічному запорізькому дубу знову загрожує загибель. Про це «УМ» повідомили в прес–службі Запорізької мерії, адже днями міський голова Євген Карташов звернувся до Міністерства охорони навколишнього середовища та Міністерства культури з проханням направити до Запоріжжя фахівців, які можуть продовжити життя знаменитого дуба.

Конструктив без самоповаги

Конструктив без самоповаги

Не встиг палкий прихильник повернення Кримського півострова в державні володіння Росії пан Затулін побути в нашій державі персоною «нон грата», як уже знову може преспокійно глумитися над Україною на її ж території. Департамент інформації й друку МЗС РФ розповсюдив заяву, сповістивши про налагодження українсько–російських стосунків у зв’язку з тим, що українське посольство в РФ офіційно поставило до відома російську сторону про зняття заборони на в’їзд Затуліна до нашої держави. Відтак МЗС РФ навіть назвав такий крок «конструктивним». А Інститут країн СНД, директором якого і є Костянтин Затулін, повідомив, що, згідно з отриманою інформацією, українське посольство в Росії додало: зняття заборони на в’їзд у нашу державу є «кроком доброї волі і проявом взаємоповаги в українсько–російських стосунках».

Шлюбний конвеєр

Шлюбний конвеєр

Біля парадного входу до Центрального РАЦСу столиці, що на проспекті Перемоги, вчора було ніде яблуку впасти. Одні чекають на приїзд молодят, інші, з камерами та білосніжними голубами в руках, — уже очікують новоспечену сім’ю на виході. Родина Бондарів виглядає своїх молодих. Ті мають стати на рушник об 11:20. «Так, усі сюди, — гуртує людей фотограф. — Уявіть, що вже під’їжджають наречені, а ви їм аплодуєте... Знімаю!». Гості радісно плескають у долоні і всміхаються в далечінь. «Наших молодят захопила безкінечність вісімок. Вони поставили собі за мету в житті — нескінченне щастя в шлюбі та злагоду. Сподіваємось, дата стане запорукою їхнього щастя», — ділиться з «УМ» мама нареченого Дмитра Бондара, Валентина Дмитрівна, тримаючи напоготові розкішний букет квітів.

Всі статті рубрики