Солдат навіки

Солдат навіки

Трагедія сталася у середу під час табірного збору артилерії 13–го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України на Яворівському полігоні, що розташований на Львівщині. Солдати та контрактники проводили тактичні навчання з першою мінометною батареєю аеромобільного полку. Це були планові заняття з бойової підготовки: проходили тренування з проведення мінометних стрільб. Саме в цей час і сталося непоправне — розірвався ствол міномета...

Вода відступає

Вода відступає

На тлі подій на Західній Україні мало хто звернув особливу увагу на повеневу ситуацію в Одеській області. Проте і тут через перелив ріки Дністер під загрозою підтоплення опинилися п’ять населених пунктів. Досі залишається перекритою траса державного значення Одеса—Рені. В деяких місцях (51–й і 53–й кілометри) висота води становить близько тридцяти сантиметрів.

Дуже хворий і «практично тверезий»

Дуже хворий і «практично тверезий»

На перше засідання рідні загиблих позавчора прийшли з портретами своїх дітей. Так сталося, що водій «Міцубісі» Андрій Полтавець вкоротив життя, в основному, молодим людям. Одній із загиблих у день першого слухання виповнилося б 27. Її рідні трималися поруч із батьками 21–річного хлопця. Цього року вони могли б стати родичами, оскільки пара закоханих планувала весілля. Не судилося. Фотографії дев’ятирічного хлопчика і п’ятирічної дівчинки — найбільший докір підсудному. Мати привезла малих із передмістя на свято, а отримала непоправне лихо. Ще двом жінкам було 32 і 69 років. Єдиній пасажирці, яка дивом вижила в тій трагедії, — 38. Як «УМ» уже повідомляла, у травні цього року близько п’ятої години дня нетверезий водій виїхав на виділену бордюрним каменем трамвайну зупинку по вулиці Полтавський Шлях і на смерть збив шістьох осіб. Після цього джип зіткнувся з «Фордом», що рухався в тому ж напрямку.

Ніяких подарунків, тільки Елтона Джона

Ніяких подарунків, тільки Елтона Джона

У суботу, 9 серпня, Леонід Кучма в Криму в лікувально–оздоровчому комплексі «Айвазовське» в селищі Партеніт відсвяткує 70–річчя. Там минулого року свій 50–річний ювілей відзначив співвласник корпорації «Індустріальний союз Донбасу», мільярдер Віталій Гайдук. «Таких шикарних декорацій, як у Гайдука, на цей раз зводити не будуть, натомість весь блиск зірок буде на сцені, яку спорудять під Аю–Дагом. Чекають дуже багато суперзірок з Росії і України. Всі ялтинські суперлюкси і апартаменти вже заброньовані на 9 серпня. Запасним варіантом вважається пансіонат «Тесселі», — заявили в міськвиконкомі Ялти.

Почути з дитинства

Почути з дитинства

Віднині кримчанам, діти яких мають проблеми зі слухом, більше не потрібно оббивати пороги київських лікарень. Планове чи термінове обстеження, курс лікування і реабілітацію їхні діти зможуть пройти на місці, тобто в Республіканській дитячій клінічній лікарні Сімферополя. Діагностичний апарат для реєстрації коротколатентних слухових викликаних потенціалів, діагностичний аудіометр та імпедансний аудіометр із розширеним діапазоном частот німецького та американського виробництва на загальну суму понад 217 тисяч гривень учора передали закладу представники Фонду та компанія «Проктер енд Гембл Україна».

«Підграчований» «Артек»

«Підграчований» «Артек»

6 серпня «десант» комуністів, комсомольців і піонерів під гімн Радянського Союзу підняв на флагштоку біля стели «Артека» червоний прапор, а на самій стелі по Ялтинській трасі — виготовлені за спецзамовленням нові ордени Дружби народів і Трудового червоного прапора. Про це вчора повідомила прес–служба Кримського республіканського комітету Компартії України, зазначивши, що учасники акції нестимуть цілодобове чергування з охорони радянських орденів.

Політичний тир відрикошетив

Політичний тир відрикошетив

Забава тривала недовго. Тир, у якому можна було постріляти по карикатурах на Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко та Віктора Януковича, припинив свою роботу, а міліція Бердянська почала розслідування. «На даному етапі проводиться передслідча перевірка. Потім ми приймемо рішення: порушувати кримінальну справу чи відмовити в порушенні», — розповів «УМ» прес–офіцер Бердянського відділу міліції Ігор Горецький.

Всі статті рубрики