Антигероїв треба знати в обличчя

Антигероїв треба знати в обличчя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Служба безпеки України розпочала оприлюднення складеного за її архівними матеріалами списку партійних і радянських діячів, керівників каральних органів Об’єднаного державного політичного управління (ОДПУ) при РНК СРСР та Державного політичного управління (ДПУ) УСРР періоду 1932—1933 років, а також документи, підписані ними особисто, які стали організаційно–правовою підставою для скоєння в Україні голодомору–геноциду і проведення масових репресій.

Українізація більшовиків

Українізація більшовиків

Росіянин Михайло Ганган став другим активістом Націонал–більшовицької партії Росії, який отримав у нашій країні статус біженця. Після того як 31 грудня минулого року у Вінниці на залізничному вокзалі його затримала міліція і на кілька днів помістила до слідчого ізолятора, плануючи передати російській стороні, він офіційно звернувся до державних органів України з проханням про притулок. Процедура зайняла понад півроку, а два дні тому Гангана запросили до Держкомнацрелігій, де повідомили, що йому надано статус біженця.

Сурб–Хач — як нова копійка

Сурб–Хач — як нова  копійка

Про те, що ця подія — чи не найголовніша цьогоріч для Криму, свідчить хоча б рівень приготувань до неї. Голови тутешньої ВР Анатолій Гриценко й уряду Віктор Плакіда проводять на території монастиря вже друге виїзне засідання за неповних два тижні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кіпр під Москвою?

Кіпр під Москвою?

Як відомо, з усіх помісних православних церков відмовилася брати участь у святкуванні 1020–річчя Хрещення Русі лише Кіпрська православна церква (КПЦ). Від неї до Києва не приїде жоден представник. Офіційна позиція кіпріотів — нібито святкування заполітизоване.

Нема на вас Гонти!

Нема на вас Гонти!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Неподалік райцентру Балта Одеської області, де в червні 1768 року після тортур було страчено одного з керівників селянського повстання на Поділлі Івана Гонту, недавньої липневої ночі місцеві вандали спиляли бензопилкою великий пам’ятний хрест, встановлений місцевим осередком Українського козацтва. До того ж українофоби ще й розрізали дубового хреста на шматки, чим, напевне, хотіли цинічно нагадати козацьким нащадкам про жахливу смерть мужнього захисника інтересів українського народу.

Курка–пенсіонерка

Курка–пенсіонерка

Світу чорна карликова квочка Ганнуся уже побачила, адже з яйця вилупилася ще напередодні дня Незалежності України 6 березня 1991 року. «Я привіз маму Ганнусі з Дніпропетровська. Ми з Раїсою (дружиною. — Авт.) вирішили звести її півня і мою курку, от у них і вилупилася Ганнуся», — розповів «УМ» біографію птиці господар Олександр Вернигора. Уже сьогодні, на старість літ, 17–річна курка–довгожителька міста Пирятин, окрім українського рекорду, претендує ще й на світовий! Адже Ганнуся на три роки старша за офіційно зареєстровану в Книзі рекордів Гіннесса 14–літню курку–конкурентку. Вчені кажуть, що таке куряче довголіття — рідкість, адже загалом віковий рубіж пересічної квочки — 13 років. Господарі курки розводять руками — мовляв, про рекорд своєї улюблениці дізналися від журналістів.

Пора пожеж

Пора пожеж

За статистикою, переважну більшість НП становлять саме займання. Утім рятувальники кон­статують зменшення кількості надзвичайних ситуацій, зокрема пожеж, на 20 відсотків. Часте чергування спекотних і дощових періодів — основна причина поліпшення статистики. Глобальних, як минулого року, пожеж наразі не зареєстровано. Але стихія все ж продовжує дошкуляти у регіонах південної степової зони — областях, що дають основний урожай зерна.

Всі статті рубрики