ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Український контроль Європи

Український контроль Європи

Цими днями Київ до свого статусу столиці України цілком справедливо додав звання столиці європейського фехтування. Із 5 по 10 липня чотириста найкращих «мушкетерів» з 38 країн Старого світу змагаються в Палаці спорту на черговій континентальній першості. Право приймати її наша країна виборола два роки тому в суперництві з Італією й Болгарією завдяки високому авторитету вітчизняних рапіристів, шаблістів і шпажистів. 27 українських фехтувальників ставали чемпіонами Олімпійських ігор (5 золотих нагород), світу (45) й Європи (10). Імена Григорія Крісса, Віктора Сидяка, Йосипа Вітебського, Сергія Парамонова, Юрія Чижа, Володимира Смирнова, Віктора Путятина, Тетяни Чернявської добре пам’ятають спортивні вболівальники радянських часів, а Вадима Гутцайта, Сергія Голубицького, Володимира Лукашенка, Владислава Третяка, Наталію Конрад добре знають сучасні любителі фехтування.

Вищий політ — болючіше падіння

Вищий політ — болючіше падіння

Уїмблдон–2008 почав дивувати від самого початку. І якщо до недільного фіналу сенсацій комусь здавалося замало, то після останнього матчу таких, мабуть, не лишилося в природі. П’ятничні півфінали між Федерером і Сафіним та Шуттлером і Надалем цікавили більше росіянина та німця, а спортивний світ жив очікуванням тенісного «ель классіко» — чергової битви швейцарця й іспанця.
Дві перші ракетки планети без проблем виграли свої передостанні матчі на турнірі — кожен у трьох сетах (Роже — 6:3, 7:6, 6:4, Рафаель — 6:1, 7:6, 6:4). А в неділю настав час для побиття рекордів. Федерер, який уже втретє поспіль зустрічався з Надалем у фіналі Уїмблдону, мав змогу перевершити рекорд легендарного шведа Бйорна Борга й виграти шостий титул поспіль. Однак Рафа зробив фінал справжнім жахом для лідера світового рейтингу АТР. Ще рік тому в перемогу «короля ґрунту» над «королем трави» на Уїмблдоні не вірив ніхто, але позавчорашній майже п’ятигодинний психологічний трилер переконав усіх, що Надаль уже нічим не гірший за Федерера й на трав’яному покритті.

Удома й калюжі допомагають

Удома й калюжі допомагають

Ковалайнен, Уеббер, Райкконен, Хемілтон — так виглядали перші дві лінії стартової ґратки «Гран–прі Великої Британії» за підсумками суботньої кваліфікації. «Вітаю Хейккі з першим «поул–позишн» у його кар’єрі, — прокоментував ситуацію напарник Ковалайнена по команді «Макларен–Мерседес» Льюїс Хемілтон. — А я почувався впевнено: машина їхала добре, швидкість була на рівні, хіба що на своєму першому швидкому колі у третьому заїзді я рухався не дуже правильно, тож не зміг вибратися в лідери. Проте в нас є гарна стратегія на завтра. З урахуванням можливого дощу в недільній гонці буде можливо все. Сподіваюся вдало виступити перед домашньою публікою».

Усі, та не всі

Усі, та не всі

Національна першість, що завершилася минулої п’ятниці на столичному НСК «Олімпійський», зібрала майже всіх наших зірок «королеви спорту». Проте не всім із них вда­лося продемонструвати свої найкращі якості. Тому постало навіть питан­ня, чи брати їх до Пекіна.

Примара Єлисейських полів

Примара Єлисейських полів

Минулої суботи з французького міста Брест, що на узбережжі Атлантичного океану, стартувала 95–та за ліком багатоденна гонка «Тур де Франс». 180 елітних гонщиків, які представляють 20 професіональних команд, будуть випробовувати свої сили дорогами Франції й Італії впродовж 23 днів. 3500 км перегонів розбиті на 21 етап, з яких десять — рівнинною місцевістю, п’ять — гірською, чотири — в середньогір’ї, а також дві індивідуальні гонки з роздільним стартом. Жовту майку переможець отримає в довічне володіння 27 липня на Єлисейських полях у Парижі.

Всі статті рубрики