ХРОНІКА

08.07.2008

Шахи

Переможцем престижного турніру XVIII категорії в Дортмунді (Німеччина) став угорець Петер Леко — у семи партіях він набрав 4,5 очка. Українець Василь Іванчук, як і азербайджанець Шахріяр Мамедьяров, росіянин Ян Непомнящий та німець Ян Густафссон, здобув чотири пункти, але за додатковим показником посів друге місце. В останніх трьох турах львів’янин розійшовся миром із Мамедьяром і переграв німця Найдича та екс­чемпіона світу росіянина Володимира Крамника.

* * *

Українець Сергій Карякін достроково виграв матч зі швидких шахів у англійця Найджела Шорта. Після восьми зустрічей за шахівницею рахунок був 5,5:2,5 на користь сімферопольця, тому останні дві партії, що відбулися в київському Театрі ляльок учора ввечері, не могли вплинути на визначення переможця. Загалом Карякін виграв п’ять партій, програв дві й одну звів до нічиєї.

Бокс

У Одесі відбувся вже шостий у цьому році турнір із професіонального боксу, організований промоутерською компанією братів Кличків — K2 East Promotions. У головному бою вечора грузин Автандил Хурцидзе на прізвисько Торнадо переміг аргентинця Хав’єра Мамані й здобув титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA у ваговій категорії до 72,6 кг. А перед цим українець Віталій Русаль, здолавши технічним нокаутом у шостому раунді угорця Ласло Хуберта, отримав звання інтерконтинентального чемпіона ІВО у вазі до 90,7 кг.

Хокей

Українець Руслан Федотенко підписав однорічний контракт із фіналістом Кубка Стенлі — клубом «Піттсбург пінгвінз». За неофіційними даними, в наступному сезоні 29річний крайній форвард отримає 2,5 млн. доларів. До цього Федот виступав у НХЛ за «Філадельфію», «ТампуБей» і «НьюЙорк айлендерз».

Ще один киянин у найсильнішій лізі світу — 35річний Олексій Житник — став вільним агентом. Його останній клуб, «Атланта трешерз», виставив захисника на драфт відмов, не бажаючи витрачатися на доволі високу зарплатню.