Сніп мільйон береже

Сніп мільйон береже

Візит Президента України Віктора Ющенка на Одещину почався з символічного подарунка від місцевих хліборобів. Біля трапу літака керівник Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк вручив главі держави пшеничний сніп, що символізував перший мільйон тонн зерна, зібраного за останні два тижні на ланах регіону.

Земляку, не цураючись мітли

Земляку, не цураючись мітли

Павло Беринда, більше знаний у вітчизняній історії під чернечим іменем Памва, через три з половиною століття повернувся в рідні місця в монументальному образі монаха–мислителя, створеному івано–франківським скульптором Володимиром Довбенюком.

Не розрахувався – сиди вдома

Не розрахувався – сиди вдома

Боржники вже «дістали» комунальників. Особливо ті, що зовсім не є бідними, а за послуги вчасно не сплачують через елементарну недисциплінованість та відсутність ефективних засобів покарання. Багато з таких у Тернополі запросто можуть дозволити собі, наприклад, поїздки за кордон. Дізнавшись про відповідний досвід російських колег, тернопільські комунальники вирішили вплинути на боржників саме таким чином.

Молодим усюди в нас дорога

Молодим усюди в нас дорога

Згідно з розпорядженням глави держави Кабміну доручено напрацювати способи й заходи щодо реалізації президентського указу. До 1 жовтня, йдеться в документі, розміщеному на офіційному сайті глави держави, необхідно створити оргкомітет із підготовки й проведення Року молоді в Україні. У нього мають увійти представники влади й, обов’язково, представники молодіжних організацій. В указі також перераховуються найбільш важливі молодіжні потреби, на які слід звернути особливу увагу міністерським посадовцям.

Поважайте інспектора!

Поважайте інспектора!

Державтоінспекція Чернівецької області впроваджує новий експеримент у боротьбі з хабарництвом на дорогах. «Отримання хабара принижує гідність співробітника ДАІ», — повідомленням з цим твердженням, за усним дорученням особовому складу начальника ГУ МВС України в Чернівецькій області Георгія Проскурняка, розклеять на всіх службових автомобілях співробітників ДАІ.

Куріння шкодить здоров’ю

Куріння шкодить здоров’ю

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Молодик гостював у своїх знайомих в обласному центрі, однак тієї воїстину глупої ночі в районі Дніпрогесу опинився чомусь сам. Там його бачив один з охоронців гідроелектростанції: хлопець сидів на перилах і смалив цигарки. А о третій годині на пульт чергового міськуправління Міністерства з питань надзвичаних ситуацій надійшов сигнал про падіння з греблі людини, повідомив начальник цього відомства Сергій Дронов.

Київ ся хрещає!

Київ ся хрещає!

Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій прийняв запрошення Президента України Віктора Ющенка взяти участь у святкуванні 1020–річчя Хрещення Русі в липні—серпні цього року. До секретаріату Президента надій­шло офіційне підтвердження з Константинополя: «Святий і Священний синод на своєму черговому засіданні розглянув запрошення відправити в Україну патріаршу делегацію для участі на торжествах 1020–річного ювілею хрещення Київської Русі.

А за «Дубом» знову скарб

А за «Дубом» знову скарб

Днями завершилися розкопки ще однієї підводної знахідки гідроархеологів Національного заповідника «Хортиця» козацького судна «Дуб», яке датують періодом російсько–турецької війни 1735—1739 років. Дослідники знайшли корабель ще в 1999 році, проте не отримали належного фінансування, аби до кінця дослідити знахідку та забезпечити її майбутнє консервування. «Підводні розкопки» судна розпочались лише у травні цього року за сприяння Президента України Віктора Ющенка та мецената Дмитра Швеця. А вже сьогодні археологи готуються до підняття корабля на поверхню.

Обійшлися без залякувань

Обійшлися без залякувань

Пару тижнів тому поширилися чутки, ніби по приїзді до Києва на початку липня президент УЄФА Платіні оголосить, що чемпіонат Європи з футболу в України відбирають. Насправді все виявилося не так страшно, як можна було очікувати, виходячи з не надто приємної ситуації, в якій ми опинилися: за рік і три місяці з моменту здобуття права на Євро–2012 справа далі паперів не пішла.

Всі статті рубрики