Гроші були, викуп... зник

Гроші були, викуп... зник

Через півтора місяці після захоплення піратами американського судна Lourdes Tide, на борту якого перебували 11 моряків, у тому числі старший механік — громадянин України, екіпаж теплохода і співробітників компанії Chevron звільнено. Про це журналістів поінформував глава Представництва Міністерства закордонних справ України в Одесі Костянтин Ржепішевський. За його словами, український моряк уже спілкувався по телефону з дружиною, яка живе в Одесі, і повідомив, що його доправили в офіс служби безпеки Нігерії. «З моряком усе добре, він у цілковитій безпеці», — додав пан Ржепiшевський, не називаючи прізвища старшого механіка.

Скальпель з мішка стирчить

Скальпель з мішка стирчить

Минулої неділі до Сімферополя нарешті доставили тіла загиблих на судні «Нафтогаз–67» моряків. Їх передали рідним у запаяних цинкових трунах. І справді, може, й краще, після майже місяця в солоній морській воді приховати тіла хлопців від очей і так згорьованих родичів. Однак мама одного з моряків захотіла, аби труну відкрили, щоб пересвідчитися, що там саме її син. Після оглядин вона заявила, що в тілі бракує нирок і селезінки. Що сталося з тілом? Хто й навіщо вилучав органи?

На варті української гордості

На варті української гордості

Організувати «Почесну варту» української гори–символа взяли на себе скаути України за підтримки Міністерства сім’ї, молоді та спорту. Президент Віктор Ющенко, в свою чергу, «благословив» на добрі справи і ПЛАСТунів, і чиновників. Відтак учасники неопіонерського руху зможуть поєднати відпочинок на мальовничих схилах Говерли з державною, без перебільшення, справою.

Плюси по–американськи

Плюси по–американськи

Як повідомила прес–служба американської компанії «Central European Media Enterprises» (CME), 30 червня завершено процедуру купівлі 30 відсотків українського телеканалу «Студія «1+1». Таким чином, СМЕ збільшила свою частку як власник медіа–ресурсу до 90%. Що ж до решти 10% акцій, які між собою ділять Олександр Роднянський і Борис Фуксман, то їх бізнесмени поки що продавати не планують, повідомляє інтернет–видання «Телекритика».

Сепаратизм не пройде

Сепаратизм не пройде

Днями на Володимирській, 33 відбулася колегія, на якій керівництво Служби безпеки підбило підсумки роботи за перше півріччя. Основним питанням був аналіз реальних загроз національній безпеці держави. Як повідомили «УМ» у прес–центрі СБУ, чільне місце серед визначених на колегії першочергових заходів спецслужби посідає захист конституційного ладу та збереження територіальної цілісності держави.

Убитий без прав

Убитий без прав

У минулі вихідні в Чехії жорстоко вбили українця–нелегала. На обгоріле тіло, яке, як стало відомо після встановлення особи, належить 37–річному громадянину України Олегові Ж., 28 червня у лісі поблизу села Сікоржіце, в районі міста Бероун, натрапив випадковий перехожий. Окрім особи загиблого, з’ясувати наразі більше нічого не вдалося. «Знаємо тільки, що суд міста Фридек–Містек заборонив йому протягом п’яти років перебувати у Чеській Республіці. Чим він тут займався, з ким контактував, невідомо», — заявила журналістам речник поліції Соня Будска.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Час — це гроші

Час — це гроші

Ще навесні галузеві профспілки та міністерства вугільної промисловості й праці та соціальної політики взялися за перегляд галузевої угоди, щоб дати «зелене світло» новій системі оплати. Визначено сім шахт, які першими спробують «погодинку»: шахтоуправління «Донбас», шахти «Центральна» (ДП «Красноармійськвугілля»), «Білозерська» (ДП «Добропіллявугілля»), імені Гайового (ДП «Артемвугілля»), імені XIX партз’їзду (ДП «Луганськвугілля»), № 81 «Київська» (ДП «Ровенькиантрацит»), «Червоноградська» (ДП «Львіввугілля»).

Всі статті рубрики