Народну стежку не затоптати

Народну стежку не затоптати

У Черкасах почали будувати сучасний торговельно­культурний комплекс «Фонтан сітіцентр». Родзинкою будівництва є те, що через нього пролягатиме наскрізна стежка, яку віками витоптували черкащани крізь площу за драмтеатром. Забудовник дослухався до побажань городян і вирішив, що народна стежка не повинна заростати.

Зубний почин

Зубний почин

Гірському селу Луквиця, розташованому на тупиковій південнозахідній окраїні Богородчанського району, пощастило принаймні двічі. По­перше, на його території упродовж кількох років влітку розгортається пластунський табір «Чота крилатих», де прикарпатські діти навчаються льотній справі, а подруге, сюди якось завітав італієць, колишній скаут Маріо Салафія. Лікар за фахом, він одружився з галичанкою і час від часу навідується на її Батьківщину, аби й тут підтримати скаутський рух.

На молитву — до Симиренків

На молитву — до Симиренків

До свята Трійці в село Мліїв Городищенського району, колишній маєток родини Симиренків, з’їхалося багато гостей. Тут урочисто відкривали та освячували відреставровану СвятоТроїцьку церкву цієї родини. На свої кошти видатні українські меценати збудували її ще в 1858 році. У храмі свого часу бував навіть Тарас Шевченко.

Дике серце Поділля

Дике серце Поділля

Вінницька облрада прийняла рішення створити одразу два заповідні об’єкти місцевого значення: регіональний ландшафтний парк «Мурафа», що розкинувся вздовж притоки Дністра, та ландшафтний заказник «Зеленоклинівські пороги» на Південному Бузі. І це тільки перший етап розширення заповідних територій, що планують в області. Якщо сквер «Мурафа» площею 3,4 тисячі гектарів можна вважати, в основному, сформованим, то другий із названих об’єктів — лише невеликий складник майбутнього ландшафтного парку «Середнє Побужжя», на який зараз готують документацію. А разом зі ще одним проектованим об’єктом на березі Дністра — водно­болотним угіддям, що знаходиться під захистом Рамсарської конвенції, — нові площі займуть 16,5 тисячі гектарів.

Всі статті рубрики