Сива першокурсниця

Сива першокурсниця

«Заслужений відпочинок» — це не про неї. 82–річна кримчанка пані Галина Чернова не сидить, склавши руки, на своєму дев’ятому десятку жінка збирається сісти на студентську лаву й освоювати економічні науки, адже сама займається біржовою та економічною діяльністю. Аби вступити до Кримського інституту економіки та господарського права на спеціальність «Фінанси та кредит», пані Галина минулого вівторка разом із випускниками шкіл здавала зовнішнє оцінювання з основ економіки.

Чим дихає рудний край?

Чим дихає рудний край?

Сьогодні, у Міжнародний день довкілля, світова спільнота вкотре згадає про жахливий стан рідної планети. Науковці і політики казатимуть, що сучасним гомо сапієнс треба якось очищувати забруднене повітря й токсичні грунти, відроджувати мертві водойми, «латати» озонові дірки і вчити нащадків берегти природу. А в Україні, яка понад 20 років тому пережила вибух «зірки на ймення Полин», обговорюватимуть ще й питання радіаційної безпеки території.

У Львові, як у Багдаді, — все спокійно

У Львові, як у Багдаді, — все спокійно

Уже третій день у Львові та області не вщухають розмови про те, що знову «гахнула атомна». Щоправда, ніхто достеменно не знає, яка саме. Одні кажуть — Рівненська, інші запевняють — Чорнобильська. Налякані люди не випускають на вулицю дітей і щільно закривають вікна у будинках. Від подібної інформації телефони «еменесників» вже «гарячі». Та панікувати не потрібно. «Надзвичайники» запевняють: на жодній із АЕС України — діючих і недіючих — аварій чи якихось інших надзвичайних подій не було.

«Сагайдачний» проти «Тімбера»?

«Сагайдачний» проти «Тімбера»?

Дев’ятий день тривають перемовини з сомалійськими піратами, які захопили в Аденській затоці німецький корабель «Леманн Тімбер», на борту якого перебували п’ятнадцять моряків, в тому числі чотири українці. Ніякої нової інформації немає. Не повідомляє подробиць і Міністерство закордонних справ України. Декілька днів тому у вітчизняному дипвідомстві країни лише зазначили, що справа перебуває, зокрема, і «на особливому контролі посольства України в Кенії».

Хто винний, а хто крайній

Хто винний, а хто крайній

Українська сторона не може однозначно вказувати пальцем на капітана китайського балкера «Яохай», який 22 березня цього року протаранив і фактично потопив у Гонконзькій протоці український буксир «Нафтогаз–67», внаслідок чого загинули 18 українських моряків. За більш як два місяці розслідування виявилося, що не все так просто: «Розслідування не є однозначним, є підстави вважати, що обома сторонами порушені правила безпеки судноплавства», — заявив заступник міністра транспорту Володимир Работньов на черговому засіданні урядової комісії з розслідування причин аварії «Нафтогазу–67».

Небезпечні мандрівки

Небезпечні мандрівки

Міліція обласного центру Прикарпаття та карета швидкої допомоги майже одночасно прибули на нічний виклик мешканців багатоповерхівки, схвильованих безперервним криком немовляти з квартири сім’ї сумнівної репутації. Гіркі передчуття сусідів підтвердилися: недоглянутий тримісячний хлопчик мало не посинів від плачу в компанії очманілих від алкоголю тата, мами і якоїсь приблуди. Правоохоронцям і медикам нічого не залишалося, як, визволивши малюка з п’яного полону, віддати його медперсоналу міської дитячої лікарні. Проте й після цього happy end не настав — через кілька годин немовля зникло з лікарняної палати.

Всі статті рубрики