Зірка для зірки

Зірка для зірки

Відразу після перемоги Діми Білана на «Євробаченні–2008» мер рідного міста співака подав наказ про перейменування вулиці його іменем. А на Буковині, де народилася наша учасниця Ані Лорак, тільки восени запалять зірку на її честь. Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш. У понеділок він звернувся до міського голови Чернівців Миколи Федорука з клопотанням встановити на Алеї зірок на Театральній площі Чернівців зірку Ані Лорак. «Успішний виступ Ані Лорак на «Євробаченні–2008» ще раз засвідчив непересічність таланту молодої співачки і підтвердив статус Буковини як пісенної столиці України», — пише Куліш у зверненні до мера міста.

Сага про «невідоме»

Сага про «невідоме»

На копальні, де 23 травня стався викид вугілля, породи та газу, вже відновили вуглевидобуток, призупинений після підземної аварії. «УМ» писала, що в небезпечній зоні тоді опинилися чотирнадцять шахтарів і тільки трьом із них вдалося вціліти — нині їх госпіталізовано. Тіла чотирьох потерпілих знайшли відразу, а ось доля ще семи тривалий час була невідомою. Хоча, очевидно, шансів вижити у людей, які потрапили під завал, на жаль, немає.

Відродження «Ліквідації»

Відродження «Ліквідації»

Кільцевий прогін між парком імені Горького та Південним вокзалом тепер можна здолати під коментар екскурсовода, поєднавши приємне з корисним. Як і вісімдесят років тому (саме тоді цей унікальний транспортний засіб вирушив у свій перший рейс. — Авт.), ретровагончик назвали «Аннушкою» — на честь літери його рідного маршруту «А», що й тепер красується на передньому фасаді уцілілого екземпляру давньої техніки.

Дніпровські «Титаніки»

Дніпровські «Титаніки»

Минулої суботи ввечері на головній річці столиці в районі мосту станції метрополітену «Дніпро» сталася водно–транспортна пригода за участю двох катерів. Як розповів «УМ» керівник прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль, працівники рятувально–водолазної станції №1 Державного комунального підприємства «Плесо», які о 20.10 прибули в район зіткнення, знайшли лише один пошкоджений водний транспортний засіб, проте він був порожній. Відтак рятувальники відбуксували його до берега.

Прощайте, Ів. Спасибі від усіх жінок

Прощайте, Ів. Спасибі від усіх жінок

Ремесло створення одягу професіоналізується з кожним днем — 19–річні гнучкі хлопчики і вперті дівчатка–снобки наперебій пропонують на світових подіумах то мінімалізм, то пістряве етно, і що прикметно, однаково успішно продають і те, й інше. Але в акваріумі марнославства втрату титана помітять усі — учора в своєму паризькому будинку вночі помер Ів Сен–Лоран, останній великий кутюр’є золотого століття моди, який уперше влаштував дефіле під музику (до цього моделі ходили під цокіт власних підборів), вперше одягнув жінок у брючні костюми, вперше сказав: ах, яка сексуальна жінка в смокінгу, вперше очолив великий Дім моди — самого Крістіана Діора — в 21 рік. Загалом Ів Сен–Лоран віддав моді понад 40 років життя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як тебе обминути, Києве мій?

Як тебе обминути, Києве мій?

«Непопулярні» заходи, які київська міська влада на чолі з переобраним мером Леонідом Черновецьким вирішила притримати до завершення виборчих перегонів, таки впроваджуються в життя: з 1 червня запроваджено обмеження в’їзду у столицю великовантажного транспорту, повідомила прес–служба КМДА. Віднині в години пік вантажівки взагалі не в’їжджатимуть у місто, а з 10–ї до 17–ї години в’їзд дозволено лише ваговозам з позначкою «TIR».

Всі статті рубрики