Чвертьмільйонна послуга

Чвертьмільйонна послуга

«Пов’язали» чиновника співробітники Антикорупційного бюро ГУ БОЗ МВС України спільно з херсонськими колегами «на гарячому» — під час передачі заступнику директора ВАТ «Херсонобленерго» хабара у розмірі 250 тисяч гривень.

Семеро «погодинки» вже не чекають

Семеро «погодинки» вже не чекають

У неділю на Донеччині прощалися з чотирма гірниками, які загинули внаслідок викиду вугілля, породи та газу на шахті «Краснолиманська». Без батьків, які не повернулися з фатальної зміни, залишилися шестеро дітей. Усі сироти аж до досягнення ними повноліття тепер отримуватимуть грошову допомогу, передбачену законодавством. Так само члени державної комісії під час зустрічей із сім’ями загиблих визначилися з розмірами компенсацій за втрату годувальників. Тільки з Фонду соціального страхування сім’ї отримають виплати в розмірі п’яти річних ставок шахтарів. На певні суми відшкодування для гірняцьких сімей розкошелиться й безпосередньо копальня, яка також, певна річ, бере на себе й організацію похорон.

Град ударів для лідера ГРАДу

Град ударів для лідера ГРАДу

35–річний координатор Громадянського активу Дніпропетровська вранці звично завів свою 5–річну доньку до дитячого садка «Казка», розташованого за якихось 100 метрів від будинку. Як згадує Андрій Денисенко, троє невідомих напали на нього зненацька ззаду в той момент, коли він розмовляв по телефону. Били по голові кулаками, а коли Андрій опинився на землі, добряче відлупцювали ще й ногами.

У кожного своя слава

У кожного своя слава

Минулої п’ятниці у Полтаві вперше публічно відзначили Свято героїв, започатковане Організацією Українських націона­лістів ще в 1941 році — на честь тих лицарів нації, які віддали своє життя боротьбі за незалежну Україну. Нагадаємо, саме 23 травня 1938 року в Роттердамі більшовицький агент убив провідника ОУН Євгена Коновальця. 25 травня 1926 року в Парижі така ж доля спіткала голову Директорії, головного отамана військ УНР Симона Петлюру. А 3 травня 1924 року загинув ідеолог самостійності України Микола Міхновський. Двоє з цієї славетної трійці були уродженцями Полтавщини.

У Виграєві під Корсунем

У Виграєві під Корсунем

Минулої суботи в мальовничій долині під Виграєвим Корсунь–Шевченківського району Черкаської області стріляли з гармат та рушниць: повсталі козаки Богдана Хмельницького громили польську армію. Так, на Черкащині завдяки талантам двохсот військових реконструкторів з України, Росії, Білорусі, Словаччини, Польщі та Чехії інсценізували події 360–річної давнини. Цим театралізованим дійством відзначили початок національно–визвольної війни українського народу в травні 1648 року.

Прикусили язика

Прикусили язика

У п’ятницю депутати Донецької міськради зібралися на позачергову сесію, на якій переглянули своє ставлення до ними ж прийнятого рішення, котрим намагалися не допустити збільшення в місті кількості українських шкіл та класів. Тоді кнопки «за» рішення з формулюванням «Для задоволення потреб населення Донецька в отриманні освіти рідною мовою не допускати: планового збільшення кількості учнів, які навчаються українською мовою, розширення мережі україномовних шкіл і класів та планового збільшення дитячих дошкільних закладів і груп з українською мовою навчання» натиснули 55 депутатів із 58 депутатів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На молитву — до святої Марти

На молитву — до святої Марти

Кардинал і державний секретар Ватикану Торчіце Бертоне, який прибув до Львова на запрошення церкви та Президента України Віктора Ющенка, залишився надзвичайно задоволеним візитом. Особливо представника Папи зворушила висока духовність і теплота сердець українців. Архієрейська Божественна літургія за участі другої особи Ватикану відбулася у львівському Парку культури імені Богдана Хмельницького. Дійство з­понад вісьмома тисячами паломників з України та сусідньої Польщі охороняли 200 місцевих правоохоронців.

А в прикупі — «суспільний» Курус

А в прикупі — «суспільний» Курус

За постанову про звільнення пана Прутніка, що мала на меті «приборкати» депутатів­сумісників, проголосувало 413 із 447 депутатів парламенту. «УМ» уже писала про недоліки в роботі директора Держкомтелерадіо і ставленика «Партії регіонів». Проте, за словами соратниці Едуарда Прутніка по партії Ганни Герман, не це стало причиною відставки. Потрібно було вирішувати долю «сумісників» з усіх політичних таборів — або депутатський мандат, або посада поза стінами ВР.

Надійна безпека — колективна

Надійна безпека — колективна

Учора на Соборній площі Одеси відбувся багатотисячний мітинг громадськості на під­тримку вступу України до НАТО. «Входження до структур Євроатлантич­ного союзу, — заявив, відкриваючи акцію, аспірант одного з ВНЗ Олексій Полегкий, — відкриває нам також шлях до об’єднаної Європи, до модернізації економіки і армії».

Соціально стурбований Канн

Соціально стурбований Канн

Останнім часом гостинність французів, які щорічно збирають кіноманів та кінофахівців у себе на Лазуровому узбережжі, все ніяк не могла трансформуватися у фестивальний результат. Головні призи Канну отримували кінематографісти з інших країн, французам же тільки й залишалося, що розчаровано тупцювати на червоній доріжці. Цього року ця тенденція була успішно призупинена: кращим визнано фільм француза Лорана Канте «Між стінами».

Всі статті рубрики