Пізнаються в біді

Пізнаються в біді

Важко встановити та осягнути розумом страшенні наслідки катастрофи, яку спричинив у М’янмі (колишня Бірма) потужний тропічний циклон «Наргіс». Станом на вчорашній день було виявлено тіла вже 22,5 тисячі загиблих, а кількість зниклих безвісти оцінюється приблизно в 44 тисячі. На вулицях міст і сіл розкладаються гори трупів загиблих, населенню загрожують голод та епідемії, передусім холери й дизентерії, повідомляє «Франс пресс». Мільйони мешканців району дельти ріки Іраваді втратили дах над головою і повністю позбавлені чистої питної води. Деякі міста були взагалі стерті з поверхні Землі, Рангун — ділова столиця країни і її найбільше місто практично повністю зруйновано.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Яскрава інавгурація «технічного» президента

Яскрава інавгурація «технічного» президента

Церемонія приведення до присяги нового президента Росії Дмитра Медведєва загалом зайняла не більше, ніж півгодини. Спершу солдати, вбрані у форму ХІХ ст., внесли до Кремля символи президентської влади — особистий штандарт і президентський знак у вигляді золотого георгіївського хреста, а також спеціальний екземпляр Конституції, на якому за кілька хвилин Медведєв і присягав. П’ять речень присяги — і голова Конституційного суду Валерій Зорькін проголосив Дмитра Медведєва третім президентом РФ.

Путін і його команда

Путін і його команда

Сьогодні має відбутися пленарне засідання Держдуми Росії, на якому депутати розглянуть кандидатуру екс­президента Володимира Путіна на пост прем’єр­міністра, а також обговорять склад нового уряду. Для затвердження прем’єра достатньо 226 голосів, а «єдиноросів», котрих віднедавна очолює сам Путін, є аж 315 мандатів.

Щоб купували і щоб боялися

Щоб купували і щоб боялися

Військові паради з використанням важкої техніки на Красній площі не проводили з 1990 року. Тобто вже встигло вирости нове покоління росіян, яке не має найменшої уяви про подібну «демонстрацію сили й могутності» своєї держави, а деякі високопоставлені чини в погонах встигли забути, як це робиться. Тож підготовка до святкування 9 Травня у Москві велася грунтовно і привселюдно. На репетиції, скажімо, механізованої частини параду збиралися численні юрби глядачів. І не дивно: коли ще таке побачиш, щоб по Ленінградському проспекту, Тверській і Новому Арбату гуркотіли танки, самохідні гармати, зенітно­ракетні комплекси, а в небі шугала бомбардувальновинищувальна, штурмова і транспортна авіація... Це справжнє військове шоу, від якого у глядачів мурашки бігають по спині. Можливо, саме для того, щоб викликати «мурашки за коміром», й проводять подібні «військово­патріотичні» заходи?

Всі статті рубрики