Хоч щось їх єднає

Хоч щось їх єднає

Прогноз Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка про те, що парламент у п’ятницю знову не покаже плідної роботи, справдився. На чому закінчилось засідання ВР у четвер — з того воно й почалося у п’ятницю: коаліція вимагала заслухати ситуацію в Харкові та проголосувати про дострокові вибори в місті, натомість опозиція виступила різко проти. Яценюк запропонував компроміс — розглянути п’ять соціальних законопроектів, «а вже після обіду блокувати, розблоковувати». Але його не підтримали.

«СП — технічний апарат забезпечення Президента»

«СП — технічний апарат забезпечення Президента»

Навіть якщо БЮТ із «НУНСом» зроблять усе, щоб розвалити демократичну коаліцію, Президент цього не дозволить. «Я сказав членам коаліції: я вас ланцюгами зв’яжу. Ніхто звідти не вийде. А тому всі забаганки чи коментарі, які звідси йдуть, — це все від спокуси і не відповідає стану речей», — розповів журналістам про свою позицію Віктор Ющенко, перебуваючи позавчора в Донецьку, куди приїздив на всеукраїнську нараду «З любов’ю та турботою до дітей: Рік національного всиновлення».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Космосу» — спочинок, киянам — квартири

«Космосу» — спочинок, киянам — квартири

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Блок Кличка закликав міського голову, а за сумісництвом — кандидата в мери Леоніда Черновецького та його заступників, які ввійшли до виборчих списків, піти у відпустку на час виборчої кампанії. Про це повідомляє агенція «Українські новини». Те, що «Льоня–Космос» використовує адмінресурс, а мерія перетворилася на виборчий штаб одного кандидата й одного блоку, на переконання Блоку Кличка, засвідчують 190 тисяч агітаційних листівок мера, виявлені міліцією в будівлі головного управління соціального захисту населення КМДА. Відтак Блок Кличка закликає простих чиновників мерії повідомляти про незаконні методи агітації Службу безпеки України. Чинному меру також закидають використання для агітації комунальних ЗМІ, які фінансуються за рахунок усієї громади.

Якщо не вийде в парламенті, вся влада — народу

Якщо не вийде в парламенті, вся влада — народу

Дві події, дотичні до конституційних змін, майже наклалися одна на одну: рішення Конституційного Суду та заява президентського секретаріату. Остання стосується плану проведення конституційної реформи. Презентуючи план, заступниця глави секретаріату Марина Ставнійчук зазначила, що до 23 квітня створена за ініціативою Віктора Ющенка Національна конституційна рада затвердить концепцію змін до Основного закону. Після цього її автори чекатимуть висновків Венеціанської комісії. Наступний етап — розгляд та затвердження змін у Верховній Раді. Орієнтовно прийняття проекту змін у першому читанні може статися вже в червні–липні цього року, сподівається Ставнійчук.

Гордіїв вузол імперативу

Гордіїв вузол імперативу

Результати останніх виборів до Тернопільської обласної ради були такими: Блок Юлії Тимошенко — 34,49%, «Наша Україна» — 31,27%, УНБ Костенка і Плюща — 8,65%, Соціалістична партія — 3,30, «Пора» — 3%. Розрив між БЮТ і «Нашою Україною» був зовсім невеликим. По суті, більшість одержали БЮТівці, однак, враховуючи традиційну для регіону підтримку «Нашої України» представниками УНП, розклад сил суттєво змінювався. Боротьба за реальну першість почалася відразу, і передусім це виявилося при обранні голови ради. І БЮТ, і «НУ» бачили на чолі ради тільки свого представника. Ним став все–таки БЮТівець, за якого проголосували і десять «нашоукраїнських» депутатів — двоє позафракційних та восьмеро членів Конгресу українських націоналістів, котрі відразу після виборів створили окрему фракцію «Національний вибір». Саме щодо цих десяти осіб, які й надалі були помічені в підтримці Блоку Тимошенко, «Наша Україна» вирішила застосувати закон про імперативний мандат — той самий, ініційований верховними БЮТівцями для вирішення своїх проблем у Київраді. Однак — найшла коса на камінь.

Всі статті рубрики